No worries, mate!

Efter timmar av en jetlaggad Brita, har de langa med jorden kontaktbara extremiteterna slutligen borjat att lyda den sfaerformade ovre kroppsbullen. Avenyer, roads, och bridges har slutat att hela tiden sno varandra platser och atervaendsgraender. Vegemiten har gett upp hoppet om den till borjan stenharda anstraegningarna att smaka som en blandning mellan ketchup och forjaeset jordnotssmor och smakar numera endast onjutbart.

Tillsammans med Sudoku-Sunnta och Slow-Jacke hade hon vinglat genom luften i 23 timmar. En resa som innebar ett staendigt uppassande av diverse flygvaerdar, som ihollandes stuffade i en fortaering(s) och fortaering(lq). Det var 23 timmar fordrivandes med att zappandes glutta runt po den egna tvn framfor sig, knalla po 30meters promenader, smaska matsaeck, smaslumra, nervosa sig, laesa brev och oppna presenter.

Jag har verkligen vaerldens helt underbaraste, goooaste, fantastiska, ofattbart himmelska vaenner. Lovisa, Elin och Marit - TACK. Att daer pa planet fa trycka era brev i min hand, fa fnissa och le at de ord ni stavade, fa den vaerme ni skickade inmosad och fastkletad bakom min iPod - det var lycka. En lycka som ingav mig med mod, samtidigt som den framkallade undringar angande hur jag ska klara mig utan sadana som ni. Sadana som skaemmer bort mig med sin vaenskap.

Nu bor hon pa det 4 stjaerniga youth hostelet X-Base i centrala Sydney. 2min traskande till hamnen, 3 min traskande till Hyde Park, 20min strosande till operan.
Hon bytte idag ett rosa rum med rosa kuddar till ett 8-manna rum innehysandes endast henne ifran den halvan av befolkningen som vet hur en tvaettmaskin fungerar och som inte resonerar att det aer fritt fram for manlig lukt sa laenge den kan neutraliseras av svettstinkande gympadojjer.
De saeger att man blir som man umgas. Ojojoj, hur manna detta sluta... =p

Jag tycker om Sydney. Jag avundas dess charm, aer forford av dess hamnar och njuter av varje sekund jag for lata mina ben flyga over parkernas plattor, med skyskrapornas sken som enda ljus. Nanis trivs ocksa bra haer.

Igar bussade jag, Sonnta, Jacke, Kalle af Falun, Christian af Falun och Jens af Germany po aeventyr till Bondai Beach - den mest omtalade stranden i Sydney. Natur, vagor, sand och strand som bedovade mina sinnen till den grad, att aeven de vanligtvis reflexartade funktionerna sasom andning och hjaertslag upphorde for nagra brakdelar av den fjaerde dimensionen.

Vara dagar aer fullproppade, vi sysselsaetter oss ganska duktigt. Imorgon ska vi kika pa en laegenhet vi borjar hysa en viss nyfikenhet for. Har aeven lite bus angaende jobb-sokning planerade. Sonnta och jacke - de turisgubbarna - har redan blivit erbjudna jobb och ska titta upp omstaendigheterna kring det lite ytterliggare. Vi ska aeven forsoka pricka in en City Sightseeing Tour imorgon eller overmorgon. Sydney Tower och Aquariet med hajarna are aeven dem left to do.

For tillfaellet fungerar det oturligt nog vaeldigt lite bra att ladda upp bilderna fran min digitalkamera, men sa fort vi inforskaffat ngt tillforlitligare boende, sa borde det inte vara ngt krangel laengre!

Har nu aeven finally schliesslich aentlich entligen inforskaffat en aussie mobile. Skulle bli toklycklig om ngn skulle ha lust att ringa mig ngngang. Mitt nr borde vara 0061 405595323, men da min tekniskhet befinner sig po just den niva den gor, so kan inga garantier tyvaerr utlovas.

Taenker pa er daerhemma, hoppas livet leker pa for er. Hoppas Marit att det ordnar sig med alla jobb hit och dit, att det fungerar att kora dubbelt och att du trivs bakom de olika diskarna. Tack for pinsen, de var verkligen glasklara!! Du kan inte ana vad de har fatt vara med om och sett mycket vid det haer laget! Maria laengtar efter att sasmaningom fo vistas med dig i sma utrymmen innehallandes studsandes hoga decibel - bra forutsaettningar for att rensa huvudet (tro mig det skulle behovas just nu). Och Elin, det aer inte utan anledning som jag sover sa gott om naetterna som jag gor nu. Jag drommer om gooa maenniskor och vaknar med ett leende pa laepparna. Och Lovsa - vad vore jag utan dig? Den kaxigaste huvudbonaden i Sydney pryder numera min slingade hjaessalaett. Det spelar ingen roll hur manga olika strahattar Jacke och Sonnta har blivit kaera i vid det haer laget... lat mig bara saega: Djurmo Tigers is still going strong!! 

Och D - tack for hejdapresenten, jaa... det heter ju baettre sent aen aldrig ;).


Och N ska laera kaenna mig po nytt naer jag kommer hem.

Och G har fatt mig att inse att promenader aer underskattade.

Och M önskas vara haer med mig. Du skulle tycka om det. Du skulle trivas haer i Sydney. Ovant att resa utan dig. For manga gatumusikanter som jag ensam stannar och lyssnar po, for manga jazzkvaellar utan saellskap, for mycket impulser for filosofiska diskussioner utan medfilosof.

Och jag har en favorit-systeryster, kramgo-toppen-lillebror och sjaelsfraende till Storebror. Och en Paer som i dessa dagar coacher och peppar mig, och som smaningom kommer att tilltraede positionen som min mystiske chauffor och medhjaelpare.
Och jag har en mamma, som bara genom en minuts raeckvidd over telefonen lyckas stuffa och mosa i mig tillraeckligt med glaedje och energi for att jag fortfarande 7 timmar senare inte kunnat somna. En mams som tycker om mig, och som jag aer tokig i tillbaka.

Klockan aer nu 1:13 AM. En ny dag vaknar snart. En glad Brita somnar snart.


Kommentarer
Postat av: Anonym

JAAAAAAAAAAAAAAA
Jag mosar gärna i dag mer glädje och energi bara du mår bra
bamsekram,mams

2006-09-19 @ 21:04:52
Postat av: Maritengångtill

Härligt att höra att ni har det bra downunder! Haha, får man slå vad om hur många stråhattar Jacke och Sönnta har med sig hem i bagaget om ex antal månader..?!
Angående jobben, har jag kört mastodontpass på ICA och stormtrivs bland förvirrande PLU-koder och förväxlingen mellan kålrot och palsternacka. Har tackat nej till Stadium, men extraknäcker fortfarande på Birger Kung. Keep going strong mates!
/Up over (väntar med spääning på alla uppdateringar)

2006-09-20 @ 14:08:12
Postat av: Annelie&Carina

Hej BrightaBrita! kul att läsa BB ! hoppas sönta å¨jacke tar väl hand om dej ;) endast 5 dagar kvar tills tvillingarna blir 19 ;) vi ses snart igen ;) tusen kramar tvillingarna ;)

2006-10-17 @ 15:11:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback