En oforglomlig natt, en oforglomlig vistelse i Australiens troligen vackraste stad.

I tva natter och under deras emellan squeezade dagar har den har lilla damen vistats i Brisbane. Varat hostel Brisbane City Backpackers borde inte befinna sig inom kategorin vandrarhem i gula sidorna, den passar battre in under hotel. Wow allsta. Lungt det softaste, finaste och frashaste hostelet jag ngnsin busat runt i.

7 anledningar till varfor Brita onskar att hon kunde stanna langre:

1. Rummen ar fina, frasha och rymliga med behaglig temperatur och fjadermjuka och gungvanliga sangar.
2. Korridorerna ar vackert malade. Jag kommer pa mig sjalv att ga fram och tillbaka i dessa ngra extra vandor, da jag finner mig gladare och gladare efter varje gang.
3. Rent och frasht kok, med skona soffor och tv.
4. Roofgarden med palmer and lookout. Har har Britis solat och njutit i solstolarna under dagarna, gjort sit-ups pa kvallarna och pa natterna forforts av den bedarande utsikten over lysande broar och maktiga skyskrapor.
5. Centralt belaget i Brisbane.
6. Biljardbord
7. Live music, quiz nights, karaoke tavlingar - varje kvall!!
8. En irlandsk pub on the venue! the Fiddlers Elbow saljer dessutom jugs for 7 dollar och Cowboys for endast 2 dollar!! Fortydligande: Cowboys ar en shot bestaende av 2/3 Butterscotch och den ovre tredjedelen Baileys. Vanligtvis graver denna dregelframkallande delikatess 8 dollar. Irlandska pubar, jag sager da det, man kan inte annars an att betutta sig i dem....
9. En pool som bringar underhallning dels for dem plaskandes i den, men aven for de som sitter nere i puben vaningen under som kan njuta av utsikten genom den av glasbyggda och lattgenomskadliga poolvaggen.

De tre sma aventyrarna Brita, Jacke och Jonte anlande alltsa till detta backpackersparadis pa sondagskvallen. Trotta som de sma trollen kande sig, var planen att ha en soft kvall pa hostelet och ett tidigt sanginkrypande. Efter tre nya engelska bekantskaper och 12 cowboys var, innefann sig dock denna sondagkvall en slightly change of plans... Lyckliga och fnissande druttade vi alla 6 in i en taxi och 7 min senare befann vi oss utanfor the Family. 6 dagar i veckan ar denna klubb valdigt straight. Vi lyckades dock picka den veckodag, som inte ingick i denna kategori. Efter en stunds hangande vid baren, anfoll vi alla 6 dansgolvet, dar de foljande timmarna tillbringades. De 5 killarna i mitt sallskap kande sig allt eftersom allt mindre bekvama i denna omgivning dar andra killar ihardigt forsokte dra dem upp pa podiumerna, dar det redan dansandes vilt av manliga cosmopolitansippare. Lipglossen skickades runt inne pa det manliga restroomet med det rosa toaletterna. I sondags hade jag troligen den roligaste utekvallen under min Australienvistelse. Min kvall pa Brisbanes framsta gaybar var oforglomlig.

Igar var vi pa Steve Irwins Zoo - Australia Zoo. Fantastiskt. Skriver mer om det nasta gang.

Inga minuter kvar av internettiden. Maste kila. Drar till Noosa nu. Uppdaterar snart!


Surfers Paradise

Surfers Paradise

Igar anlande herrskapet till Surfers Paradise, Australiens motsvarighet till Miami och huvudorten langs med the Gold Coast.

Dagens sysselsattning: Har med sand mellan tarna och rester av melon mellan tanderna chillat ut pa beachen, soft bladdrandes i den for dagen inforskaffade
Cleo. Jobbat pa brannan och mumsat sushi!

Dagens aha-upplevelse: Att den internationella reseguiden pa hostelet rekommenderar alla backpackers att det storsta mastet i Stockholm passa pa och se en match i den svenska huvudattraktionen - Bandy. Halla?! Vad hande med Grona Lund, Wasaskeppet och Gamla Stan???!

Livet och ostkustsvistelsen rockar, rullar och regerar vidare for Britis. Hon har dartill plumsat in i en funderarpol. Hur ska jag planera upp mina kvarvarande manader i Australien? Vad ska jag gora i host? Vad ska jag gora med mitt liv? Vad kommer det egentligen bli av en? Tankar, filosofiska resonemang, grubblerier, prestige och tvangstankar poppar runt i mitt huvud likt av Stini smorade popcorn.

Jag trivs bra har och nu, men kommer anda pa mig sjalv att langta till sa mycket. Mest patagligt just nu ar:

- Jag langtar tills imorgon. Inte for att jag inte trivs har och nu, utan mer for att jag ser fram emot vad jag da kommer fa uppleva.

- Jag langtar tills nasta vecka. Da min goda van Damien, tar ledigt ifran jobbet i Sydney for att flyga upp hit och ramla runt med mig ngra dagar.

- Jag langtar tills 22 februari. For da kommer MIN MAMMA att traska av flygplatsen i Sydney for att i tva veckor busa runt med MIG. Ojojoj, vad vi kommer att hitta pa tok. Ser fram emot langa strandpromenader med mycket prat.

- Jag langtar till Mars manad. Inte alls langt kvar tills jag antligen ska fa flytta ihop med kara, favorit, mysiga Anna. Flummyskvallar, cappuchinosippande och fler dimensionell forstaelse. Var forsta egendom - vitlokspressen - ar redan inforskaffat fran IKEA... kan inte bli annat an greeeaaat!

Langre an sa forsoker jag tvinga mig sjalv till att inte tanka. Det ar med runtsnurrade, ihopklistrade, upp och ned och utochin vanda, och yra kanslor som jag den 16 juni kommer att kliva pa flyget ifran flygplatsen i Bangkok. Vingar kommer flyga mig emot en mellandlandning i Wien. Den 17 juni kommer vi traska dar. Jag och Anna. Brunbranda och tankfulla. Vara nagot storre skor kommer eskortera oss igenom vantrum, passkontroller, bagagehamtningshallar och slutligen ut genom entre hallarna till Arlanda flygplats, i en huvudstad till ett Sverige.

Jag kallar det hemma.

Sista kvällen i Byron Bay

8:45pm - tisdagskvall - Byron Bay - Elegi i oronen - lite hostig - brand pa ryggen

Om ngra timmar nar jag sussar in emot dunkudden kommer mina drommar for saval femte som troligen for sista gangen svava bort fran Byron Bay och hostelet Main Beach Backpackers. Summerande vis sa har jag trivts bra. Den har strandorten halvvags upp till Brisbane lyckas med sin charm bli manga svenska backpackers favoritminne ifran deras Australien tripp. Det ar manga backpackers, bra strand, billig saft och mycket fest. Jag har trivts, men fem dagar kanns har i slutkanten ando ganska lagomt. Jag kanner mig klar. Och jag gor det nojd.

Hapna och hor, men Britis har gjort framsteg pa slappnaavochbaravara-fronten. Imponerande avancemang! De senaste dagarna har passerat forbi medan jag har myst pa stranden, delvist ljummet inbaddat i intressant filosofiska resonemang och delvist svettandes i heta diskussioner. Det har badats. Det har sprungits i strandkanten samtidigt som vagor periodiskt har svept in sandkorn under mina numera aprikosfargmalade tanaglar. Det har traskats till the Lighthouse -  Australiens ostligaste punkt.

Det har socialiserats maktigt pa hostelet.

Och idag. Idag har hemliga undercover surkals agenten Miss B paborjat ett nytt hemligt projekt.

Handgnidningar och fnisspace.


Shot: Sydney --> Coffs Harbour

Koalasjukhuset J & Jonte

Jonte i bussen
Vi greyhoundar oss uppat - vi ar pavag!


NEWCASTLE



3 boys in Newcastle

beachen i Newcastle


PORT MACQUARIE



Aussie Pozzie Backpackers
Vi bor pa Ozzie Pozzie Backpackers. Dubbelsangen i rummet visar sig senare under natten ha markvart gnisselvanliga fjadrar, ngt Paer och Jacke i dubbelsangen roar sig generost pa...

Koala sjukhus
Vi besoker ett av de fa Koalasjukhusen som finns i varlden.

Koalasjukhuset 2
Koalasjukhuset 3
Koalasjukhuset 4

Koalasjukhuset vanligaste sjukdomarna
Hittade aven en tavla dar det stod ingaende information om de olika patienterna och deras diagnos. Haha, jaa... leendena var hos pojkar breda nar det framgick vilken sjukdom som var den vanligaste...

Paer i Newcastle

Jonte i Newcastle
Vi tar det lungt och softar vid hamnen.


COFFS HARBOUR



Big Banana i Coffs Harbour
Vi besoker Big Banana.

jag och jonte mumsar banan


mina pojkar i Coffs Harbour
stranden i Coffs Harbour
Min spring-strand! Motivationen och endorfinerna yrde!

ganget pa Hoey Moey's
Pa kvallen gar vi ut med ganget fran hostelet. Musiken ar hog, Cowboysen manga och natten blir sen...
Pojkarna vaknar med huvudvark. Jag vaknar med traningsvark. Vad sager det om den genusliga fordelningen mellan partysysslosattningarna ol och dans? =P


9 saker jag har lärt mig om män

Male Humour 3Male Humour 2Male humour 1
1.
De har en egen humor. En humor som man inte kan undga att utsattas for om man skulle raka dela boende med nagon av denna populationshalva.

2. De har forvridna uppfattninar om deras honors existens eller icke-existens av exkrementer. De tror att kvinnor bara kan kissa, aldrig bajsa. Kvinnor slapper heller aldrig ut nagra luftfororeningar vid sina Jag-ska-bara-pudra-nasan-ärenden - bara den manliga kroppen har en anatomi och fysiologi som mojliggor dessa utslapp. Om en kvinna, dock mot sina fysiologiska egenskaper, skulle raka fisa (de kan omojligt prutta) sa skulle ljudet inte kunna urskiljas, och doften skulle endast paminna om rosenblad.


pojkar en sondag morgon
3. De kan visst ju precis som kvinnor gora flera saker samtidigt. T.ex. Titta pa tv, dricka öl och läsa tidningen...

4. De ar overtygade om att vi kvinnor hela tiden har en baktanke (eller kanske att de har en fantasi??) med hur vi klär oss och hur vi ror oss.

Det vi gor / Varfor vi gor det

Ex 1: Under en vardaglig konversaion drar vi handen genom haret. Vi drar handen genom haret, bara for att var hand sa smaningom ska snudda vi vara bröst och leda deras blickar dit.

Ex 2: Vi klar oss i mjukisbyxor. Vi vill att vara rumpor ska se mjuka och inbjudande ut.

Ex 3: Vi svarar pa tilltal ute pa krogen. Vi ar villiga.

5. De tycker att vi hakar upp oss och tanker for mycket pa detaljer som egentligen inte betyder nagot. Exempelvis om de sager nagot och vi efter en stunds eftertanke ber om ett fortydligande om vad de egentligen menade.

3 ggr xdry
6.
De tycker om att dricka öl...

Tripp, trapp & Trull laddarTripp, Trapp & Trull sveper
7. ...och de tycker om att göra det tillsammans.

8. De anser att kvinnor är farligare an bade rökning och droger tillsammans.

9. Vi gor ändock  varlden till en battre, renare plats bara genom att finnas till. Om en toalett t.ex. just ar rengjord och skrubbad och en tjej gar in pa toaletten - sa ar toaletten renare efter det att hon kommer ut, an vad den var innan.
Motivering: Nar han anvander toaletten ar ringen fortfarande nagot ljummen och rummet doftar av rosenblad (se punkt 2 ovan).


Sol, salt och svavelvatten

G'day ni tomtenissar och lillstrumpor,

Allas eran krokodiljagare, kangurubeskyddare och smapojksskyddshelgon gar hadanefter och numera under namnet Surfar-Brita. Joda vanner, ni laste ratt. Denna dam har lart sig att vingla pa Longboards och slagit maktiga rekord i antalet mojliga saltvattens kallsupar det gar att dra inom tidsrymden av en minut. Skickligheten har natt imponerande avancemang.

Senast jag skrev befann jag mig i Port Macquaire - semesterorten for livsnjutare i alderskategorin Pa-min-tid-hade-vi-minsann-inte-television-naa-da-gjorde-vi-tandstickstavlor-pa-lordagkvallarna (No offence, Sigge - men ta mig pa mina tangenttryck, Port Macquarie hade nog hursomhelst druttat dig i smaken). Tyckte om denna mysiga lilla smastad, helt klart ett lampligt och givande utflyktsmal for ett eller tva dygn, men kande mig andock ganska fardig nar Greyhoundbussen den dar stjarnklara torsdagkvallen rullade ut ifran stadens centrum (fortydligande: Kentucky Fried Chicken parkeringen).

Tre timmar och flertalet regnskvatt och med ytterliggare fyra tomma Apricot & Almond Fruit Bar plastforpackningar nedmosad i bakfickan, tog tre borlangebor och den lilla pojken sthlmare (Jonte ar makta *host host* fortjust i min nya benamning pa honom, fniss fniss...) de forsta ostadiga stegen pa for dem okand mark - Coffs Harbour.


Britas top-five lista pa aventyr att uppleva i Coffs Harbour:


1.
Besoka Big Banana: Bananodlingen som pa senare ar exploaterats till ett aventyrs- och familjeunderhallningscenter med guidade turer, rodel akning, biovisningar, skridskoakning aret runt, samt fika stallen dar man kan ata allt emellan delikata Bananasplits, banansylt, bananpankakor till chocklad & notter doppade frysta bananer pa pinne (hehe, Britis favorit!).

2. Springa barfota langs strandkanten en senkommen eftermiddag i solens varma sken och avsluta traningspasset med sit-ups, rygglyft och armhavningar pa en graskulle, blickandes emot en solnedgang emot horisonten av en ocean.

3. Dansa och fnissa med skottar pa Plantation Hotel i centrala C. H inpa smatimmarna.

4. Bli bastis med kocken pa en central city Sushi Restaurang och sedan frossa i denna japanska fisk delikatess.

5. Dricka vin med tokiga engelsman som vagrar benmana mig annat an "Mrs B" i manljust pa hostelet Hoey Moey's.


Snart satts det aterigen pa en station, njutfullt smaskandes fika och matsack och tilltugg i vantan pa en Greyhoundbuss. En Greyhoundbuss som snart visade sig ha gatt sonder, och som lite senare ersattes av en annan Greyhoundbuss, som i slutandan rullade in i Byron Bay tre timmar forsenad, vilket rakade vara halv ett pa natten och ragat mycket tillrackligt forsent for att nagon nykter pick-up till det inbokade surflagret skulle finnas att tillga. Vi ringde Surf Campet och bad om rad och fick tva alternativ till svar:

Surf Campets forslag, alternativ 1: Lana sovsacker och sova pa busstationen eller alternativt i ngn park och bli upphamtade nastkommande formiddag.

Surf Campets forslag, alternativ 2: Festa hela natten och bli upphamtade nastkommande formiddag.

4 bortkommna svenskars, slutliga losning: Ignorera Surf Campets bada alternativ, och muta in sig pa ett av partystadens popularare hostels soffor emot en ringa summa dollar.

I sondags bar det sedan av till Surf Campet. Det var en upplevelse, yepp - ngt annat skulle min nostipp forlangas av att pasta.

Brita och 7 pojkar...
...bodde pa en strand ute i bushen, med kilometrar till narmsta ovriga bebyggelse.
...sov i en gammal linjetrafiksbuss med namnet Dreamworld XXXX, som tagits ur trafik och gjorts om till logiment.
...surfade 2 x 3 timmar om dagen i 5 dagar.
... softade i hangmattor i halmhyddan pa dagarna.
... gick pa hiker i regnskogar och kollade pa maskar som lyste i morkret.
... bussade till hippiestaden Nimbin. Nimbin var pa 70-talet en farmarby som gick i konkurs. En av bonderna ville dock avsluta sin farmarkarriar storartad och organiserade the Aquarius, en sammankomst som drog till sig sa gott som varenda FlowerPower anhangare i Australien och Nya Zeeland. Dessa akte upp till denna lilla bergsby och faste sig vid den sa allvarligt att manga stannade kvar och pa den vagen ar det, de lever dar fortfarande idag. For 30-35 ar sedan gick Nimbins mjolk, ost och gradd-produktion i konkurs p.g. av for dyra transportkostnader till narmsta stad. Idag, tjanar Nimbin ca 40 miljoner dollar varje ar pa alla som vallfardar dit for att inforskaffa knark ifran de lokala odlingarna. Kan ju erkanna att det var en upplevelse av annorlunda slag att strosa den dar enda gatan av Nimbin...

7 pojkar...
...blev stammisar pa traktens Bottleshops.
...idkade flitigt leken Ring of Fire.
...pratade om Boobs&Bums 5 dygn i strack.

Brita...
...blev ytterst palast om Australiens klimat. Kalla: Britas Australienguiden.
... nadde Nr. 107 i Sudoku for Brunbaltare.

Sammanfattningsvis var lagret bra. Ngt samre var dock vattenkvaliten dar ute i bushen. Redan forsta dagen blev vi varnade for att dricka vattnet, som pourade i duschar och handfat da det ineholl forhojda halter av Sulfater. Vi hanvisades till att dricka vattnet ur det sarskilda behallarna.

Andra dagen skyllde jag den i mina ogon ngt skiftade harfargen pa synvillor och hallucinationer.
Tredje dagen blev jag osaker.
Fjarde dagen blev jag fortvivlad.
Femte dagen insag jag att tungsamheten inte tjande ngt till. Det spelade ingen roll hur mycket Shampoo, Balsam eller harinpackningar jag anvande. Visserligen sliter sol och salt i langden pa haret och kan fa det att skifta farg ngt. Men det tog endast 5 dagar for svavelvattnet att farga mitt davarande blonda har rott. Rott som i ketchup, rott som i rodlovan, rott som i sma tomtenissars sma tomtenissemamelucker.

Igar kom vi till Byron Bay. Vi checkade in pa Main Beach Backpackers dar vi nu kommer vara inbonade under var fem dagars vistelse i detta allmant forsvenskade partytillhall. Trivs bra pa hostelet, trots att uppskattningsvis halften av alla pa hostelet ar svenskar och att vi sover i 16-dorm room. Det ar skon stamning, mysig atmosfar.

Idag gick jag till Toni&Guy. Min frisor sa att hon aldrig sett ngt liknande i sitt liv forut. Mitt har betedde sig emot blekningar som om att ngn hallt i orangerod farg i det. Vi djuprengjorde, fargade, lade i slingor, blekte, tonade och harinpackade. Jag ar inte rod langre iaf, men delar av fargen sitter fortfarande kvar. Och jag har fatt formaningar om att inte utsatta mitt har for ngn som helst pafrestning pa iaf tva manader. Jag ar inte blond langre, men jag ar i alla fall inte rod harig. Ar ngnstans mellan ljusbrun och mellanblond med guldstank i. Ar tacksam for att se vettig ut. Kommer pa mig sjalv med att jag kanske borde fasta sa mkt vikt vid mitt har, men det har handlar inte om att vara ytlig, materialistisk eller fafang. Det har handlar om att kanna igen sig sjalv nar man star framfor en spegel.


Sista bilderna fran Sydney: Snapshot Circular Quay

Operahuset by night

Operahuset by night 2

Circular Quay
Britis tar kort pa en stad i morker. Ett Sydney i ljus.

Sista bilderna fran Sydney: Mixmax


S i Botaniska tradgarden
Jag och Sonnta pa bus i the Botanic Gardens. Maffig vy...

Pojken m Guldhatten i Botaniska tradg.
Pojken med guldhatten socialiserar sig kulturellt.

utsikt fran Lady Maquire's chair
Utsikt over Sydney CBD ifran Lady Maquaries Chair.

ghost tour vackert vatten
Britis ar ute och strosar i trevligt sallskap en kvallning langs vattnet vid Harbour Bridge.

himmel fran Hyde park
Hyde Park. Liggandes pa rygg. Filosoferande och kontemplerandes alldeles utmarkt.

Jens i Hyde Park
Jens framfor fontanen i Hyde Park.

J och Danny i Hyde ParkJ i Hyde Park
J och Danny i Hyde Park (vaaaldigt gammal kort).

Jag blir attackerad i Hyde Park
Dessa djur kryllar det utav i centrala Sydney.

Tom bjuder pa frukost
Blir bjuden pa frukost av min granne Tom.

Dalkullor pa visit 2Dalkullor pa visit 1
Svensktoser ar pa besok pa Darlinghurst Rd 58 - Anna, Alicia, Sanna och Erica.

middag m Alex 1Middag m Alex 2
Jag och min harfrisor Alex mumsar kinamat i en av Sydney's yttre Suburbs. Maste erkanna att Sydneyborna ar valdigt serviceinriktade. Imponerande att middag medfoljer nar man gar och klipper sig...

J fotar hastar
J hittar DJUR!!!

Med mitt liv i en Ryggsack

Pa tva veckor hinner det handa enormt mycket. Speciellt om man heter Brita och man har en formaga att alltid squeeza in sa mycket i sitt schema att man nastan mosar sondar det totalt.

Britis mar i det stora hela valdigt bra. De bara lite knappt mer an singular, men anda tillrackligt manga for att vara plural veckorna, som just passerat har troligen varit de basta hon haft sen hon kom hit.

Det har varit jul. Det har blivit ett nytt ar. Och under veckan dar emellan var det knappt en hel timme som vistades pa Darlinghurst Rd 58. Britis var inte dar. Britis var pa aventyr i uppskattat sallskap. Leenden och endorfiner yrde at alla hall.

Men just nu. Sittandes har. Efter att ha typat ned allting sa noggrant i detalj, slitigt med den literara lay-outen och framstallningen i over 2 timmar. Sen efter att ha tryckt pa Spara & Publicera bloggen och finna att ***** **** ******* datorn hanger sig. Da kan man inget annat an att skrika och grata en skvatt.

Sammanfattningsvis sa lamnade en Greyhound buss Sydney Central station igar. Ombord fanns bland annat 3 borlangebor och en sthlmspojke. De klev av i Newcastle - staden som exporterar sand till Hawaii. Idag bussades det vidare till Port Macquarie dar sallskapet nu befinner sig. Idag har vi varit pa ett av varldens fa existerande koala sjukhus. Imorgon ska vi titta pa delfiner.

Skont att antligen kommit bort ifran storstaden, Britis ar pavag emot nya aventyr, nya strander, pubar och stader att lagga vid sina fotter! Pa ngt satt ngnstans kanns det andock att jag inte tagit ett tillrackligt farval av Sydney. Kanske ar det for tillfalligt inte mojligt att framstalla ett sadant. Kanske har jag anledning att sa smaningom komma tillbaka till operahus och Harbour Bridges. Knepigt. In deed. Och extremt dalig timing.

Intalat mig att jag slutat tanka tillbaka pa Sydney. Har andra rackartyg i siktet. SkeppO'hoj!