Sa mkt ut i mitten av ingenting som ngnting Brita ngnsin kan navigera sig





Jag ar i Alice Springs.




Yepp, sa sant som det ar sagt. Sitter har och iakttar hur min drypande svett overgar till vattenanga och attraherar ytterliggare ett dussin flygfaen. Smickrande hur i alla fall ngn forfors av min nuvarande odor.

Och den lilla halvsonderfallna skrammelmaskin ar inte att liknas vid ngn av mina tidigare erfarenheter ifran alla dessa Global Gossip oaser jag besokt under min snart ett halvars langa resa. Pa nagot underligt satt och vis sa accepterar denna dator inte lanknamn, utan byter istallet ut alla lankar emot "-missing string-". Eller annars sa ar det bara jag som ar oteknisk. Ingen skrall i sanna fall.

Efter ett njutfullt uppvaknande och en delikat frukost lamnde detta virrtroll och hennes mor Sydneys forvirrande enkelriktade gator emot odemorkens och oknens outforskade stigar. Borjar inse att det troligen inte ar mojligt att komma langre ut mitt i ingenting an sa har. Australien ar ungefar lika stort som Europa. Imorse flog jag ifran Cypern till Italien. Om man bortser ifran de spartanska glesbebyggda husen har (lagen forbjuder att man bygger ett hus som ar hogre an ett vuxet trad), sa ar narmsta bebyggelse i Tyskland.

Min mamma druttade hursomhelst hit i torsdags. I fredags han vi pricka av frukost i Hyde Park, Shopping pa Pitt St & George St,strosing i Circular Quay, njutning av Harbour Bridge, Operahuset vid vara fotter, picnic i Botaniska Tradgarden, Kings Cross in daylight, hoftviftningar pa O'Malley's och Sushitrain pa var to-do-list. Trots vara varkande fotter och redan upprymda sinnen star dock mer aventyr kvar att uppleva! Brits har planer i plural.

I lordags bjod den fran tv varldsberomda kocken Anna pa middag, och efter att ha delat en flaska vin slutade aven denna kvall i utgang. Och vem var varstingen pa dansgolvet? Inte var det nagon av de oskyldiga sma lammen Anna eller Brita da...

I sondags lades Wollongong annu engang vid tosernas fotter och farsk Seafood buffe nere vid hamnen stod pa dagordningen. Efterat fika med vanner och bekanta. Hemma hos gooa vannen Ray introducerades jag aven for familjens egna tama pafagel Tom, som bott i deras tradgard sedan 7 ar tillbaka. En valdigt intellegent och vis fagel som har musikalisk fallenhet for klassisk musik, ar tokig i fotboll pa tvn, tycker om att njuta av sin egen fagerhet i spegeln och kanner en stor passion for Peanutbutter on toast. Ett Charmtroll.

Imorgon drar jag och mams ut pa safari. Ett ode sandland, Ayers Rock och the Olgas ar att laggas vid vara fotter. Nanis, Tim Tam och mina Bumble-bee socks ar tryggt nedpackade i min backpack.

Minnen fran mitten av ostkusten

Brisbane : eftermiddags sol
Brisbane

Surfers : Hard Rock Cafe
Gissa vem som blev infixad VIP-vagen och fick gratis dricka da?!

Brisbane party : HELA GANGET
Jay, Brita, Jonte gastar med sina tre heltokiga engelsman Brisbanes framsta gay-klubb...

Brisbane party : boys bogar
Samtliga av dessa herrar pastod sig  i borjan av the big night out  vara hetero.

Brisbane party : England och Jacke fnittrar
Brisbane party : rosa toaletter
The Family's rosa-fargade herr-toaletter talar for sig sjalva. Fanns dar inne aven gratis fri tillgang till Lip-gloss.

Brisbane party : boysen

Brisbane party : Jacke och Jonte

Brisbane party : storre delen av ganget
Kvallen gick under temat Cowboys. Till en borjan i form av shots. I slutandan av annan kategori...

Brisbane party : Beanie och Jacke

Brisbane : hostel logo
Varat hostel i Brisbane.

Brisbane : hostelet
Poolen och baren pa hostelet.

Brisbane : vy fran hostel
Njutvanlig utsikt ifran rooftopen.

surfers : hard rock korsning

Surfers : Hard Rock gitarr

Surfers : Hard Rock C conversation

Abs hits the atmosphere

Om 30 minuter ar denna mandag passe och ersatts foljaktningsvis och som tur ar av en tisdag. Narmare och lite exaktare bestamt av Tisdagen den 20e Februari. Och mina vanner det ar inte vilken tisdag som helst. Nado.

Det ar en tisdag som jag bekvamt narmar mig och som jag ser approach sittandes i en fatolj i ett hus pa smaskandes Swedish decent Rye Bread inhandlat fran IKEA (min hamn i etern) och ihopsmetat i koket 4m ifran denna fatolj, drickandes juice, vickandes pa tarna i takt med Counting Crows helskona tune Hangingaround.

Denna tisdag kommer jag att ha varit hemifran i 5 manader och 6 dagar.

Denna kommande tisdag kvall kommer jag att busa ivag till Paddington med Anna, Isabelle, Jacke och Parandersgoran (Mr sistnamnd vet vid det har laget dock inte om det annu...) och till Max Brenners cafe. Lycka star att vanta. 

Och denna tisdag ar det bara tva dagar kvar tills det att min mamma kommer hit, sa langt bort som det mojligtvis gar att komma. Till och fran ar det har valdigt langt, speciellt om man inte ar aldre an nitton ar - tro mig. 

Den 10e februari vacktes jag av att en varm rost till halften sjong och till halften viskade Happy birthday to you, happy birthday to ... i mitt ora. En kyss. Slangde ihop den sista packningen och gick ut till den vantande taxin.

The dawn is breaking, it's early morning. The taxi is waiting, it's blowing its horn.

Men den har morgonen hade jag ingenting emot att resa. En taxi tog oss igenom ett sovande Melbourne. Jag onskar att jag kunde forklara min barnsliga forkarlek till stjarnor pa en nattsvart himmel, men jag star svarslos. Medvetenheten om hur mycket deras narvaro varmer och lugnar ned mig brukar dock infinna sig, sa aven denna morgon.

Tva timmar senare har vi anlant till Sydney.

En vecka tidigare hade jag beslutat mig for att inte fira min 19e fodelsedag. En anledning var att jag trivts med att vara 18 och att jag lika garna kunde vara det annu 12 manader, for att sedan skutta direkt till mitt 20e levnadsar. En annan anledning var att det bara kandes obehagligt och konstigt infor det faktum att det skulle bli min forsta fodelsedag pa ett avstand som detta fran den familj, slakt och de vanner som alltid betytt sa mycket for en.

Dessa tankar krockade stundvis med de minnen jag hade av mina fodelsedagar som yngre. Jag minns hur jag manga av de dar morgonarna vaknade medan ovriga snarkningar fortfarande genljod genom huset. Jag minns hur en liten flicka snyftandes lag kvar i sangen, overtygad om att hennes mamma och hennes syskon hade glomt. Att de glomt bort henne. Henne och att det var hennes fodelsedag.

Den 10e februari ar 2007 visade sig dock sla alla mina forvantningar. Min telefon ringde stup i kvarten och samtal ifran en mamma, en Par, en lillasyster, en storebror, en lillebror, vanner hemma i Sverige, vanner "down under" och vanner i Hobbit-land varmde sa gott. Vykort oppnades. Mumsade Sushi-train. Paket ifran min surukat-familj oppnades. Paket ifran Anna oppnades. Paket ifran mig sjalv oppnades. Hade en toppen eftermiddag med Anna. Hade en helgalen kvall med Anna, Isabelle, Ray och Damo. Hade en san otroligt bra dag.

Tacktackelitacktacktack.

Denna lilla ulltoftts ar dessutom tillbaka pa O'malley's, iaf temporart. Kanns bra. Under helgen har det dansats, hoppats och sjungits bakom bardisken. Ol och endorfiner har flodat. Det ar skont att vara tillbaka. Jaa - det ar jobbiga timmar, som lamnar en med efterhangsen trotthet och matthet, men jag gor nagot som jag , ngt jag kan utan och innan, och nagot som jag . Jag kan inte annat an att ha otroligt kul bakom den dar bardisken.

Aven fatt ett annat jobb! Jobbar i en outlet kladesbutik for surfar klader
The Beach Hut. Kommer forsattningsvis troligen att jobba halvtid dar, kanns valdigt bra faktiskt. Att jobba i en kladesbutik ar nagot som jag garna skulle vilja prova pa, och jag ar sa tacksam att jag har fatt den har mojligheten utan att ha nagon erfarenhet sedan tidigare. Vem vet, jag kanske blir som dig Lillhenning nar jag blir stor! ;o)

Dessutom lite halvsmygsugen pa att ga en Barista kurs. Druttat ned mig totalt i ett passionsinsvept djupt karlek for kaffe och det ar med lycka jag onskar lara mig mer om de bryggerifardigheter som kravs for det perfekta resultatet. Starbucks - tack for din inspiration.
 
Aven utflyktat mig ivag till Rhodes och suburbens svenska stolthet IKEA en senkommen eftermiddag tillsammans med Miss Anna och Miss Isabelle. Trevligt sallskap och mycket noje.

Den 14e februari har aven detta datum annu engang upplevts. Ett datum som over de senaste aren forsett mig med sa mycket obehag och skrack. Utan konkurrens arets varsta dag. *Cappuchino-bitchen lyckades fanga in denna dags alla kanslor, forvantningar och krav i tva hyllningsvarda citat,

"Alla hjartans dag har blivit alldeles for kommersiellt. En ros kostar juh liksom 10 dollar!! Inte ens om jag sa bajsade pengar sa skulle jag kopa en... allt jag vill ha ar bra sex. "

Och nar jag sjalv kampade med att skriva kortet, fick jag det hjalpfulla tipset att skriva:

"Here is a gift from me - all I want from you is your body. "

Tack *Cappuchino-bitchen. Dagar med dig ar aldrig skrattochfniss-losa.

* Psydonym for ett kart Gryn som onskar anonymitet in this matter.


Froken i fraga har slutligen aven inhandlat ett sushi-kit som flitigt anvandes under gardagens eftermiddag. Det bringade njutfullt mumsande och forstarkt sjalvfortroende och tillkomna skryterier till kategorin Fardigheter-bland-grytor-och-kastruller.

Igar busandes det aven ivag till Wollongong - staden en timmes biltur soder om Sydney med sin imponerande population av 200 000 invanare. Har upplevt en lyckad utekvall, en god natts somn, standigt uppassande med smaskenssmakande foda, sightseeing runt sevardigheter, ett sushitrain, ett besok pa Gloria Jeans (flåt Anna) och en visit till den sodra hemisfarens storsta Buddhist tempel. Ett spannande besok in deed, men som aven forenade nytta med noje. Jaa, nog fanns det lite synder att bekanna kanske...

Och jag ar sa otroligt glad. Alskar juh att kora bil. Och tro mig, vanner - att fa kora pa fel sida av vagen ar annu mer spannande. Det vet aldrig nar det ska ga tokigt....

Idag gick jag ut och sprang med Nanis. Basta sallskapet nagonsin. Val hemkommen myste jag i soffan och njot av de nya avsnitten av Desperate Housewives. Kandes dock annorlunda att se denna show utan min gooa lillasyster bredvid mig i soffan. Det kandes som om att ata kebab utan sas - nagonting fattades. Det kandes tomt.

Nu har den har fantastiska tisdagen antligen borjat. Kan knappt barga mig forran att fa uppleva den till fullo.

Mys under duntacket med feberdrommar och frossa

Klockan ar 12:45 am, stjarnor ar avnjutningsbara pa natthimmelen och fladdermossen har vaknat till liv. Sa har aven jag. Efter 17 timmars nedsnuttande djupt ned under ett duntacke med mina under det senaste dygnet trogna foljeslagar feberdrommar och frossa.  Borjar onska att mitt andra Jag, nattdjuret, aven kunde vara kallblodig. Att ena stunden brannas sonder av hetta, for att i stunden efter huttra tander av kyla, tar i langden pa krafterna.

Att bli varsamt ompysslad ar at the end of the day i alla fall nagot av det mysigaste som finns. Nagon som stoppar in extra kuddar under ens febertunga huvud, nagon som blir orolig nar man inte har ngn aptit, nagon som erbjuder sig att aka och handla vadhelst jag kanner for att ata, nagon som servar en med fruktsallad och vatten, nagon som stryker dig over ryggen och som kysser din brannande panna. 

Pratade nyss med Anna, hon gav mig tre rad pa hur jag kan paskynda mitt tillfrisknande:

1. Dricka mycket vatten. 
2. Svalka min panna. 
3. Hogt och ljudligt skrika ut "I'm dyyyiiinnng.... I'm DYYYYYYYIIIIIIIIINNNNNNNG"

Resultatet av dessa star att aterse.

Min tidigare overtygelse om att det under dessa forhallanden skulle vara omojligt for nagon att fa mig att skratta, visade sig vara fel.  


Och vet ni vad? Westpac - min bank - ar den mest sustainable bank in the world. Inte annat an att det falls en liten tar av stolthet...

Noosa laggs vid fyra fossingar

Noosa : tar

Noosa : poolen

Noosa : sysselsattning vid poolen
Holl mig flitigt sysselsatt under dagarna... host host harkel glurk argh prosit... eller inte...


Damo vid poolen
Trevligt sallskap vid poolen.

Noosa : boende
Kan erkanna att det inte var en allt for stor uppoffring att njuta av vistelsen pa Noosa Blue Resort.


Damien - Indian Heads
Damo, Fluffy, D. P. Jones, hallonbåt, Dear, Gullunge,  Damien, personliga kocken, Daaeemoooe...
kärt barn har många namn.

Bilder fran ett Byron Bay som engang var

skylt till fyren

En formiddag aventyrar vi oss ut till the Lighthouse i Byron Bay - den absolut ostligaste delen av Australien.

Att fa uppleva soluppgangen dar - ar att fa uppleva den forst av alla i hela Australien.


Jag och Paer vid fyren

Jag och Paer langst ute pa udden.

Paer vid fyren

Edvin vid fyren

Edvin - en kanadensisk stjarna!

udden vid fyren

Paer snubblar pa sten

Johannes Belin och Kyle

Vi rumlar runt med Johannes af Borlange och kanadicken Kyle.

Dalle nersmetad

Dalle rakar ut for Mission : toothpaste, peppar, shavinggel  efter en valbedrucken utekvall.

Sam fran Main Beach Backpackers

Sam.

J A K O B fran Main Beach Backpackers

Jacob med C.

Ah Sam och Jacob, vill traffa er snart igen ju.

odla pa vaegen

Bilder ifran ett surflager som engang var

siluetter vid vattenfall

Ey fellows, gillar den har bilden! (Jacke och Parandersgoran)

B klattrar 1

Jag pa aventyr =)

J surfar

Da min kamera av sakerhetsskal var portad ifran att sjalv medfolja och dokumentera alla vara surflessons sa finns det bristande mangd av surfande svenskar dokumenterade i bild.

var surfbuss

Vart logi.

J i surfarhangmatta

surfar strand

learn to surf - buss

En onsdag akte vi pa aventyr till Nimbin, en bergssjo med hoppvanliga klippor och badvanligt blatt vatten, och...

Springbrook National Park

... nationalparken med de sjalvlysande maskarna.

nationalpark 37

Nationalpark 38

hela surfarganget

Hela surfganget: Dalle fran Boras, Jacke, Jonte, Dan fran Australien, Brock fran Canada, Parandersgoran, Jonis fran Boras och enda tosen - Britis.

vattenfall



B klattrar 2

Britis in action.

nationalpark 2

nationalpark 1

fin natur 1

Jonte och Jonis

Jonte och Jonis rakar skymta mina magrutor nar jag byter troja.

odla pa surflager

Var inneboende under surflagret.

I skenet av en blinkande rod gubbe

Igar kvall, vid det laget jag hunnit transportera mig 15 meter upp langs gatan ifran Global Gossip utgangen och approximately 2 min efter det att jag publicerade gardagens inlagg - sa ringer min mobiltelefon. Det pa displayen signalerade okanda numret visar sig tillhora James, manager pa Hotel Sophia - det flottiga business hotellet som jag tva dagar tidigare lamnat in min resume hos. Han forklarar att han forsokt fa tag pa mig flera ganger tidigare under eftermiddagen och att han valdigt garna skulle vilja valkomna mig till att komma och provjobba i deras bar. Han bad mig komma idag och gora ett trial shift under lunchen och ett under kvallen - bada skulle betalas till mig cash och jag skulle fa $50 bara om jag kom. Forsattningsvis sa kunde jag i stort sett kunna fa gora hur manga timmar jag onskade i veckan och de bada till en lon, som i mina oron lat for bra for att vara sann. Hans rost lat arlig och rakt pa sak, en bra manager som det troligen skulle vara en gladje att fa jobba for.

Fem sekunder senare har jag vanligt men bestamt tackat Nej till jobbet.

James sager att han tycker att det ar synd, eftersom han garna hade sett att jag hade kommit och jobbat for dem. Vi sager adjo och han lagger pa.

Jag blir tyst. Jag var redan da - daer staendes mitt pa overgangstallet i skenet av en blinkande rod gubbe - medveten om vilken otrolig mojlighet jag hade givits. En opportunity jag nekat, pa grund av ett flyg som imorgon bitti anlander till Sydneys Domestic Airport.

Blodet pumpas allt fortare genom mina artarer och vener och allt jag vill gora ar att sparka valdigt hart pa nagot inte allt for omtaligt. Subways reklamvimpel tva meter langre ned ar ett frestande offer. Den blinkande roda gubben stannar upp och forblir just plain rod. Jag besinnar mig nagot och overfor ilskan istallet till att hastigt forflytta mig den kvarvarande strackan over overgangsstallet, for att i nasta stund kanna vinddraget ifran gula taxibilar susa forbi bakom min rygg. Jag gor nagra sprattlande upphopp pa trottoarkanten, men mar knappt markvart battre.

Subway skylten blev bonhord och slapp undan ett tragiskt slut med att istallet bli offer for ilskna blickar.

An idag upplyses Melbourne-borna om att de kan tillga en tonfisksallad med Sweet Honey Mustard och Old English Cheese for endast $6,45.


Melbourne, Melbourne - a place to love

Misstanker att min rubrik forhallandevis val beskriver mina varma kanslor for denna mysstad.

I sondags skumpade ett jetflyg ned genom moln emot Melbournes domestic airport. Ombord befann sig de tva tuggumituggande ulltoffsarna Damien och Brita. Den sistnamnda var fortfarande lyckoskvattande efter den njutvaerda frukost bestaende av decent youghurt, musli och te som hon serverats. Den forstnamnda var i sin tur pa vaeldigt gott humor, da min backpack vid incheckningen hade visat sig uppna den dramatiska vikten 26kg (det var ett chockerande och ytterst upprorande scenario nar den dar smearige, uppblasta, brunbranda stewarden pa flygplatsen konstaterade detta faktum och hanlog sadar triumferande emot stackars mig,som innan hade varit fullstandigt overtygad om att min lilla smidiga vaska absolut maximalast ha kunnat uppnatt den blygsamma vikten 13kg. Skulle inte forvana mig om han anvanda fake-tan...), och detta mojliggjorde existens for flitigt och generost producerande av gliringar ifran herr Damiens sida. Solen varmde hur som helst deras hud genom sma kvadratiska flygplansfonster och valkomnade dem med 40 graders varme, nar de snart studsade ur denna luftfarkort.

Kvallen innan hade spenderats i Brisbane, dar damen i fraga till sin obeskrivliga lycka kutat stutt i sin enormt omtyckta engelska x-flatmate Sarah - fniss, skratt, gladje och endorfiner skvatte vilt!

Men sa anlande de da till Melbourne den dar sondags formiddagen och blev snart uppickade av Damiens barndomskamrat och sjalsfrande Julian. Denna herrn ar av intressant natur. Julian studerar till att bli ingeniour (egenpahittad stavning) med inriktning pa energi och gor darfor ett utvecklingsarbete pa en tegelstensfabrik. Jag pratar om Julian vars senaste fest slutade och sparade ut i en forfallen lagerlokal i Brunswick dar de malade med fargkritor pa vaggarna, jabbade till Bob Marley och konsumerade alkoholiserade Chai Lattes. Jag pratar om Julian, hardrockaren som spelar sina favorit skivor pa hogsta volym innan han ska ga och sova, for att "kunna ga ned i varv". Julian, som under ett valdsamt argumenterade med mig klargjorde att det ar fullstandigt omojligt att ga pa en date om man ar aldre an 16 ar, eftersom det ordet efter ens 16 arsdag stryks ur ens vokabular. Julian, som under de senaste tva dagarna presenterat mig och Damien for tre olika toser, med vilka han tagit traffat for ett glas tva, fyra respektive allt for manga ganger for att fa varan asikt om vilken han borde bjuda ut pa ett glas annu engang.

Jag har utokat mitt engelska vokabular med annu ett ord:

aprins = förkläden

I sondags tog Julian oss pa sightseeing och visade oss Lygon St - den stora och main restaurang samt cafe gatan, som slutar vid Melbournes gamla fangelse. Darefter akte vi till mysiga strandomradet St Kilda, begastade pa en parkservering med livemusik och hamnade slutligen pa Rooftop bar & Cinema. Oj. Betuttade mig totalt. Det ar en pub som ligger pa taket av en skyskrapa, en pub som visar bio pa storbildsskarm varje kvall i ljuset av stjarnor och skyskrapsljus. Du ar sa hogt upp, viewen ar fantastisk, skyskraporna sa andlost maffiga, gatorna sa langt nedanfor, cappuchinon och cowboysen sa mkt Mmmm.

Skillnaden mellan Melbourne och Sydney ar tydlig. Sydney ar mer business, karriarinriktat, braggy, ytligare och materialistiskt. Melbourne ar arty och alternativt. I CBD kryllar det av sma grander, alleer och smagator. Jag kan inte undga an att slas av likheten med granderna ur Harry Potter filmerna som jag dar i biosalongen, for tva ar sedan, karade ned mig i. Och de ar dessutom sa manga. Du kan troligen bo har i 10 ar och andock kuta stutt i nya mysiga kryp in.

Melbourne ar dessutom oversprutat med sparvagnar. Man kan inget annat an att bli kar.

Aven fatt tva heta jobb erbjudanden. Ena pa ett business flott hotel, och det andra pa en lyxig innekrog sa mkt inne i smeten av centrala Melbourne som mojligt, pa tredjevaningen och med 7m upp till tak.

Han ar en Subway-pojke. Hon ar en Starbucks-tjej. Och de har smittat av sig pa varandra. Habits blir till behov.

Idag bokade vi flyg till Sydney. Nar jag pratade med Mammaspojkvanpaer igar och avslojade vara planer, insag jag hur skont det kandes att kunna saga att jag snart skulle vara tillbaka dar igen, dar bland parkerna jag kanner utan och innan, de dar skyskraporna vars hojd och makt jag inte kan annat an avundas, en irlandsk pub som mitt hjarta slar dubbla slag for, en Anna jag forhoppningsvis kommer kunna flytta ihop med. Jaa, jag tycker verkligen om Melbourne och Jaa, dagarna, aventyren och busen jag har haft haer har gett mig sa mkt gladje och forsett med mig varma minnen - skulle inte byta ut dem mot ngt annat. Hur mycket varme Melbourne an inbringar i mig, sa framstar andock de dar faktumet sa klart och tydligt, det blanker, skiner och gnistrar som tomtebloss - jag ar en Sydney-flicka, och det ar dit jag langtar tillbaka.

Den 10 Februari kommer att firas i Sydney.

Jag har planer och drommar. Och insikten om att mojligheterna ar manga. Jobberbjudande, reseplaner och beslut att ta infor framtiden. Det svammar over.


Med en flygel pa en flygplats

Huvudvarken gor sig visserligen da och da pamind, men den hindrar mig inte fran att le. Flygplatsen jag just nu befinner mig ar vid eftertanke en liten av sitt slag, men forser mig andock med allt det jag for tillfallet kanner mig i behov utav. Mjuka, hoppvanliga och till arean generosa blamonstrade soffor och fotoljer, en widescreen som broadcastar en nyinspelad intervju med REM, stora panoramafonster, en rodskimmrande flygel blanker ifran sitt horn... lite forvanande faktiskt. En flygel pa en flygplats? Hur vanligt forekommande ar det egentligen? Denna fragestallning begarde tva xtra BERRI: Blackcurrant & Apple Juices och en Chai Latte for att kontemplera kring. Fortfarande inte klokare. Marcus har anda sedan vara filosofistunder i biblioteket for tre och ett halvt ar sedan, forsokt intala mig till att acceptera ting och mosa bort dessa tvangstankar av att behova forsta. Kampar hart med detta fortfarande, vissa saker gar att slappa medan annat bedragligt hart klamrar sig fast vid den forminskade kontempletationsverksamet som annu kan hittas vid liv 8 manader efter studenten. Guuud, kanner verkligen att jag har blivit dum.

Tva scenarien som blockerat min sociala formaga under de senaste dygnen:

1. En escelator som gar sonder, ar det en trasig escelator eller en trappa?

2. En snigel som tappar bort sitt skal, ar den hemlos eller naken?

Om nagon skulle ha ngt klokt argument eller asikt i dessa fragor, i avsikt for att gynna den fortsatta overlevnaden av min behovliga skonhetssomn och fortplantning for nastkommande veckors hjarnceller - snalla, kommentera!

Dagarna i Noosa passade inte i min resa genom Australien som Backpacker. Inte negativt, absolutabsolut inte - tvartom! Kan forestalla mig hur det har hade varit om vi mosat in det har scenariet i en episod av Fem myror ar fler an fyra elefanter. Brasse hade statt dar med sina fyra lador, men istallet for olika djur i dem, sa hade det statt "7pers i en 2a i Kings Cross", "Sova i linjetrafiksbuss i odemarken", "30 dorm utan aircon eller flakt i Brisbane" och "Blue Resort med egen swimmingpool, bungalow och jacuzzi i Noosa". Gissa vilken av desa fyra som ska bort, bort, bort?!

Efter vistelsen i Noosa bussades en svenska och en sydneybo till Hervey Bay. Hyrde vespor och gjorde staden/byn pa en eftermiddag. Var pa hajmuseeum dar vi fick se en riktigt fullstor vithaj (dock i ett frysrum och i icke mer levande format), racade pa smavagar, traskade ut pa en pir och froken i fraga bevittnade existensen av den enormaste pelikanen som mojligtvis borde kunna existera pa denna enorma sfar. Blev tokradd. Shit. Den holl pa att flyga stutt i mig. Trodde jag skulle sonderfalla...

Dagen darpa aktes det till den enorma sandon Fraser Islands. En tre dagars lag vid vara fossingar! Forsta dagen Lake Wabby, andre dagar Indian Heads och Eli Creek, sista dagar Lake Mackenzie. Vi bumpade runt under regnskog, genom creeks, over sanddyner i den enormt fortjusande shockrosa fyrdjulsdrivna jeepen dopt till "Stinky". Forutom diverse missoden med en kylare som lackte och kravde standiga stopp for att fylla pa kylvatska, diverse uturbilenallihopaviharkortfastigenochmasteutochputtapa-anden och mosquitoplaganden pa kvallarna skulle jag vilja pasta att Brita, Damien, de tre goteborgskorna, Franscisco den italienska perfektionisten (jag fragade, och fick hans tillatelse att kalla honom Franny), Anja fran Bolton och Dickie fran New York gjorde utomordentligt ifran sig. Haha, onskar att ni alla hade fatt traffa Dickie - han ar en sadan stjarna! Hans egentliga namn ar Richard, men efter att ha dragit de forsta 55 aren av sin livshistoria for mig (han hade visserligen hitintills bara upplevt 28 av dem, men den detaljrika planen han har lagt upp for sina narmsta 3 decennierna var redan upplagd) och gjort klart for mig att han foredrog manliga rumpor mer an kvinnliga - forklarade han att han foredrog att bli kallad Dickie. En sadan charmmort....

Efter Hervey Bay akte vi till Bundaberg dar det tillbringades tva dygn bland nattliga skoldpaddssafaris, studiebesok hos det valkanda Bundaberg Rum Destillary. Skulle eventuellt kunna erkanna att det mojligtvis vinglades lite runt om fotterna hemmat efter den ingaende provsmakningen...
Hostelet vi stannade pa i Bundaberg var fantastiskt. Lungt det basta hostelet jag ngnsin bott pa! Rod, den ngt till aren kommna agaren valkommnar en in i sitt hus med oppna armar. Kok, kylskapet med gratis mums, badrum, vardagsrum och sovrum skulle lika garna ha kunnat hora hemma pa Djurasbyvagen 13. Det var inget hostel - det var ett hem. Onskar att jag hade kunnat stanna dar langre.

Pa kvallen kom magsjukan, febern, illamaendet och borjan pa den bussresa som skulle vara i 11 timmar och sluta i Airlie Beach. Resan tog 18 timmar och vi blev fast i smastaden Mackay tva timmar soder om Airlie Beach. Regnet follkomligt helloser ned. Vi fick det forklarat for oss att Creeksen forsandes ifran inlandet har tagit vagarna i besittning och vald och att Bruce Highway ar avstangd for att absolut tidigaste oppnas om 3 dygn igen. Dartill ar det Cyklonvarning.

Efter att ha tagit in pa ett motel, bollat ideer, mumsat Subway, suttit pa internet, pratat med mamma,par och anna, och slutligen andats utrymme under en springtur med nanis i regnet - slappte jag och Damien loss spontaniteten och nyfiken och tog det beslut som fort mig till denna med-en-flygel-berikade-flygplats.

Planet till Brisbane lyfter om 4 timmar.

En natt pa Brisbane City Backpackers - det hostel som jag for 2 veckor beskrev som det basta jag ngnsin bott pa, men som nu halkat ned pa en andra plats efter Rod's Footprints i Bundaberg.

Imorgon formiddag flyger vi till Melbourne. 35 grader och stralande sol. Jadu Niklas, bevisat!, det bor nog en liten spontanBrit-Leif i varje Brit-Leif....

Och Anna har blivit tjenis med Russel Crowe - yepp, ni laste ratt!

Och Brita onskar att Elin var narmare sa att Elin kunde fa kanna pa hennes mage. Elin, det ar sa uppenbart, dina hander skulle inte kunna lata bli att kanna det, tror inte att det kan vara tydligare an sa har. Popcorn, fjarilar... kla det i vilka ord du vill. Jag foredrar att kalla det Lycka.