En vän för långt bort

Jag har en valdigt god van som jag tycker om valdigt mycket. Den har vannen ar omtyckt av sa manga, you can tell. Med honom gar det inte annat an att fnissa, le och vara varm inombords - man maste liksom tycka om honom.

Den har vannen lamnade en varldsmetropol med broar och operahus for tva dagar sedan for charmen och den pittoreska mysigheten hemma i Basna.

Sonntas sista resedagboksinlagg:>


Sista sidan                                 2006-12-20 00:17 Sydney, Australien

Jaha! Tibaka i Sydney och bara en natt kvar...

Tänkte att jag skulle försöka sammanfatta resan om jag kan. Sydney är en stad för mig. Så är det bara och jag kommer sakna staden. Det roliga laserpistolsljudet när det blir grön gubbe vid övergångsställena för att sen slå om till rött igen efter tre-fyra sekunder. Kösystemet i butikerna där alla står i en gemensam kö till en av kassorna blir lediga. Borta är förmågan att alltid ställa sig i fel kö. Skruvkork på alla ölflaskor så att man aldrig mer behöver leta efter en öppnare när man vill ta en öl.

Men vad kommer jag att komma hem till då? Jo TORTELINI!!! Jag kan inte förstå hur de kan ha tillstånd att kalla, vad det nu är de kallar för tortelini, för tortelini här nere. Jag åker ju hem i rätt tid också. Mormors köttbullar, prinskorv (om jag hinner före Markus vill säga), lax, pepparkakor och julmust. Oj nu råkade jag dräggla lite på tangentbordet...
Sen saknar man ju såklart alla där hemma och att komma tillbaka till det liv man är van vid så det kommer att vara väldigt skönt att få kliva av planet på Arlanda, även om ljag kommer att frysa arselet av mig.

Det han bli några förälskerser också. Hela fyra stycken och jag ska försöka rangorda dom om jag kan:

4. Surfers Paradise. Utan tvekan den häftigaste staden jag varit i. Synd bara att jag inte hade Jacke med mig...

3. Thooeys Extra Dry. Den godaste ölen jag någonsin har druckit. Den är bland dom dyraste här nere, men det var värt varje extra dollar.

2. The Incas. Gänget som jag jobbade med i nästan två månader. De tre Irländarna, Chris. Jen och Laura. Tjejerna var i spinn hela tiden. Tänk er Poffen när hon är som värst. Så var dom hela tiden. Engelsmannen Ben. En av de bästa försäljarna i hela Australien, men var så dålig kock så han kunde inte ens koka vatten! Och så förståss Nick. Vi blev så bra kompisar redan från första dagen och förmodligen den enda icke svensken som jag kommer att hålla kontakten med från Australientiden.

1. Kopenhagen Ice Cream. Jag kommer att behöva några fler glassar på Glasiären i Karlskrona innan jag kan avgöra vilken som är världens godaste glassbar.

Bubblare: Subway. Chees and steak är riktigt god
Kris och Charles. De två killarna från Brighton som jag bodde tillsammans med i över en vecka på min resa norrut.

Roligaste minnet: Tisdagen den 21 November. Say no more.

Tråkigaste minnet: Att min kamera gick sönder på krokodilfarmen...

Pinsammaste minnet: Det som hände på kvällen i Magnetic Island

Vad borde jag gjort annorlunda? Jag skulle nog ha hållit lite hårdare i plånboken den första månaden, men jag kan ju inte vara helt fläckfri, även om det är nära;)

Vad kommer jag att ta med mig hem härifrån? Förutom alla grejer som Brita och Jacke har prackat på mig så har jag blivit mycket bättre på att planera vad jag ska använda minapengar till. Jag har ocksa, tack vare mitt underbara jobb, blivit mer social och har mycket lättare att börja prata med folk och förhoppningsvis också få som jag vill.

Vad hade hänt om jag inte måste göra lumpen? Då är jag helt säker på att jag hade stannat i Sydney kanske fyra månader till och jobbat med världens bästa jobb. Ben erbjöd mig faktiskt att hjälpa mig att förlänga mitt visum så att jag kunde flytta ner hit på heltid och det hade jag förmodligen gjort, men men. Plikten kallar...

Det som hänt sen jag skrev senast är inte så relevant, men i Tisdags, gratis öl på The Gaff, Så var jag ocj Jonte ut och när vi kom hem så ramlade han handlöst och slog huvet i stålkanten på sängen så han har ett redigt blåöga nu. Lagom till att släkten kommer och hälsar på... Igår var vi på Caffé Svensson och skulle käka pepparkakor och dricka julmust, men det skulle spara musten till jul och glöggen var slut så vi fick nöja oss med pepparkakor.
Ikväll ska jag och Brita upp i Sydney Tower och det är bra väder idag så det ska bli kul. Annars så krånglar jag med att försöka få tillbaka all skatt jag betalat och ska säga upp mitt Australiensiska bankkonto, men det hinner jag förhoppningsvis med.

Kommer inte på något mer att skriva så det här får väl bli slutet.

Jag är hemma på förmiddagen den 23:e. Jag håller också på att ladda upp bilder så om ni vill se mig i kvinnokläder så är det bara att kika in på sunnta.blogg.se.

Hade bra allesammans. Vi ses snart!


Da'n före doppareda'n

Det star en superjulgran i mitten av Martins Place. Inuti Myer har juldraperierna sedan lange fladdrat over jultokiga runtkutande shoppinggalningar. En mysgubbe med mustasch star iford en gra kostym med en matchande hoghatt pa huvudet och oppnar de gyllene entre dorrarna med sina vita siden handskar for barn, handhallandes par och Rip-curl-nissar. I Skyltfonstren star renar och sjunger i kor och smanissar sitter och slar in paket nynnandes till The twelve days of Christmas. Langs med Park St ar lyktstolparna prydda med avlanga gron/roda banderoller med budskapet Happy Christmas. I Kings Cross har man nu mojlighet att till rea pris sla till och forse sin garderob med en Miss Naughty Elf utstyrsel. Undrar just vad tomten skulle saga om han fick nys (Bless you) om det har...

Det ar jul i Sydney.

De sager att man ofta marker hur mycket man tycker om nagot, forst nar man inte langre har det. Det ar latt att man glommer bort att uppskatta sadant man redan har - vi ar bortskamda med att ta ting for givet. Jag ar beredd att halla med. Visst har man sedan barnsben - dar jag ngnstans befann mig under alla presentpapper i vardagsrummet framfor tvn, lekandes med mina nya tillkomna leksaker, ivrigt smaskandes chokladkolor, knack, mandelmassarullar etc. - blivit itutad att julen handlar om mer an presenter. Sa mycket mer, att presenterna och deras materiella varden egentligen inte borde forses med nagon storre uppmarksamhet over huvudtaget. Det ar latt att saga, men desto svarare att forsta.

Jag befinner mig i en stad med 4 miljoner invanare, sa langt bort ifran dar hemma som jag mojligtvis kan ta mig utan tilltyg som rymdfarjor, raketer och Kenny Starfighter space-bussar. Vi har en julgran i trappen, men hur val jag an vander och vrider och lyfter och snurrar pa den sa kan jag inte hitta nagra smallkarameller eller med farggladasnorenforsedda ratblocksformade fargglada lador. Jag kommer pa mig sjalv att det kvittar, att det verkligen inte spelar ngn roll, att jag inte ens saknar dem. Vad jag saknar ar min familj, min slakt och mina vanner. Hur mycket pepparkakor jag an inhandlar och smaskar upp till toner om rodbenasade fyrfota djur, hur manga nyfunna vanner och bekantskaper och inbjudningar till Christmas Parties jag an fatt, hur manga presenter jag an kopt till mig sjalv och slagit in och ser fram emot att oppna imorgon kvall - sa ar det anda inte jul for mig. Jul for mig ar att fa vakna upp i den mjukaste och varmaste och mest inliggade sangen ngnsin, en sang pa Djurasbyvagen 13. Dunsa tillrackligt hart ned for trappen for att vacka mamsen pa nedervaningen, smyga in i koket och gora iordning min knackebrod macka med skivad banan och ett glas juice och tassa vidare in i vardagsrummet, redan glupskt inmumsandes min foda och lamna bade synliga och underfotternakansliga knackebrod spar efter mig fran koket till soffan och divanen. Att fa sitta dar i halvmorkret, smula ned golvet och soffan ytterliggare och titta pa den lysande, skimmrande och uppkladda julgranen - det ar dar jag vill vara. Ngra timmar senare kommer resten av slakten indrallande och vi slar oss snart till bords och hugger in pa kottbullar, janssons frestelse, sill & potatis, lax & romsas (mkt romsas for min del, blir knappt ngt kvar till lillebror), mammas helt otroligt goda vita knackebrod och inte minst koldolmar! Yeas, du laste ratt, ar makta imponerad hur jag forra aret lyckades putta in dem mellan julskinkan och brysselkalen till forman for en totaldissning av prinskorven - REVOLUTION!!  Och visst blev det succe! Jadu mamsen, ngt annat kan du da inte pasta... 

En stund senare sitter vi alla utpomsade i soffan i vardagsrummet. Eftermiddagen och kvallen loper forbi. Vi pratar och fnissar om umgas. Jag far for femtiofjarde ganger hora berattelsen om Brita och vattenslangen (utspelades for 14,4 ar sedan och detaljerna lyckas pa ngt spanndande och mystiskt satt bli mer och mer dramatiska for varje gang historien berattas - jag var envisare, alla andra blev blotare, och jag var i kontroll av vattenslangen langre) och dylikt. Jag njuter. Njuter och inser hur mycket jag tycker om de dar manniskorna. Sittandes har pa Global Gossip kan jag inte minnas senaste gangen jag blev kallad Bippa. Trodde aldrig att jag skulle komma att sakna det, men tjii fick jag.

Julnojjan som sedvanligen brukar anlanda i slutet av oktober har fortfarande inte anlant. Annorlunda. Men jag ar egentligen inte forvanad. Har forlikat mig med tanken om att inte ha nagon jul i ar, det var ett beslut jag tog for ett halvar sedan. Och jag ar glad att jag tog det. Jag ar har, och jag upplever handelser, natur och manniskor som jag aldrig annars skulle fa gora. Jag firar dubbel jul nasta ar istallet.

I tisdags nar jag jobbade pa O'Malley's kom den for forsta gangen. Aven om det inte var sa allvarligt, och den bara kom en stund - sa var den anda dar for ngra minuter. Aldrig kannt av den tidigare. Jag drar mig for att kalla det hemlangtan, men det var en saknad efter nagot. Nichola och jag pratade om julen. Hon berattade att den har skulle bli hennes andra hemifran, hur jobbigt den forra varit och hur mycket hon saknade sin familj. Vi pratade om att vara langt borta ifran de som egentligen betyder nagot for en.

En stund senare restockade jag fridges med flaskor. Jag holl tva 6-pack Crown Lager i handen. Forsta flaskan pa hyllan, andra... 3e, 4e, 5e, 6e... slanga cardboarden och oppna nasta pack.... 7e, 8e, 9e, 10e, 11e... en flaska kvar. Men ingen plats kvar pa hyllan. One bottle of Crown that couldn't fit in on the shelf. Patetisk som jag ar kunde jag inte sluta stirra pa den dar sista ensamma flaskan jag nu holl i handen. Likheten slog emot mig. Jag kande att det var jag. The one that didn't fit in.

En stund senare kandes det battre. Nichola har varit ett uppskattat stod. I manga handelser pa sista tiden. I vissa stunder har hon fatt mig att onska att jag aven hade en storasyster. Kanske ar det vad goda vanner ar. De syskon som nagon glomde bort att ge oss.

Och jag forstar inte hur Australiensarna tanker. Ar inte ens saker pa om de gor det overhuvudtaget! Ingen sno! Hur kan de mojligtvis fira jul utan sno! Tank pa tomten! Hur ska han klara sig? Hur ska alla renarna kunna dra tomtens slade till alla husen nar det inte finns ngn sno? Hur far alla barnen sina paket egentligen? Surfar tomten till Australien eller? Dras sladen av delfiner? Nää jag blir upprord. Australiensarna ar ett tokigt folk. Inte konstigt att de kickades ut i attondelsfinalen...


Bilder fran Taronga


zoo kanguru i sol

zoo jag och kanguru

En saval vacker, som solig och varm sondag morgon utforde tre tappra Borlangebor Mission : Taronga. Det var ett uppdrag som skulle beprova dessa hjaltars mod, reflexer, styrka och list.

zoo jacke och koala
J skaffade nya vanner ifran forsta stund.

zoo slo krokodil
Min nya kompis - dopte honom till Douglas.

Zoo krokodiler

jag klappar krokodil
Jag och Douglas.

zoo J och Par i Cable car
Bade froken Paer och Froken J ar hogst fortjusta i att bli fangade pa kort. For att ta oss till Zoo akte vi forst farja fran Circular Quay (ligger vid det norra brofastet av Harbour Bridge) tvars over vattnet, for att sista biten fardas i Cable Car.

zoo koalor x

zoo fagel

zoo apa m apkompisar

zoo ensam liten apa

zoo schimpanser 3

zoo schimpanser 2

zoo schimpans 1

zoo strutsar

zoo getter med MVG
Aven har kutades det stutt i varelser utan narmare bekantelse med goda manners...

zoo elefant 2

zoo elefant

zoo stor fagel

zoo surukat
Surukater

zoo turtle big

zoo nalle 3

zoo nalle 1

zoo pingviner smaskar

zoo orangutanger schimpanser

zoo giraffer

orangutant ensam

zoo odla
Diggar det har kortet.

zoo groda 2

zoo turtle

zoo komodovaran

Enkelriktat


I Sverige racker denna skylt, for att fortydliga att en gata ar enkelriktad.






I vissa andra lander *host host* kravs tydligare anvisningar...

enkelriktat

Fotosession:> Senaste veckans kulturellande

Hard Rock Cafe
...men men men. Tittade vad jag och Jonte kutade stutt i for ngt...

Steve for entre
Steve. Var ytterst charmerande engelsman som flydde Ayers Rock for att i 2 veckor fa flytta in och joina den slaende varma charmerande och forforande gemenskapen pa Darlinghurst Rd 58.

Sydney from sjoss
Sydney i kamerlinsen av en Brita till sjoss.

Bang & Olufsen
Plotsligt inser man att varlden inte ar sa liten. Plotsligt kanns det som om att man nastan ar hemma. Plotsligt finns det en bit av skandinavien overallt.

Jag och J i spegel
Jag och J.

rip curl surf bussen
Var guidade tur i Sydney haromveckan, rullades runt i denna skona surfbuss.
(Rip Curl ar ett australiensiskt surf marke)

utsikt fran Lady Maquire's chair
Utsikt fran Lady Macquires Chair.

ghost tour opera house 1
ghost tour opera house 2
Kuriosa: Operahuset designades av en dansk arkitekt. Taket ska forestalla apelsinskal.

ghost tour harbour bridge 2
Harbour Bridge

james cook staty
james cook staty 2
Captain James Cook skumpade i slutet av 1800-talet i land ngt norr om vart Sydney ligger idag. Marken visade sig dock inte vara lamplig for att bygga en stad pa (istallet byggde kare Jamsan Sydney Airport pa platsen), darav varfor man puttrade lite mer soderut och den stora Cook knatade i land i det omrade vid Circular Quay som kallas the Rocks. Har skulle han bygga staden.

skyskrapa
Utsikt fran Hyde Park.


minnesmonument 2
minnesmonument 3
minnesmonument 1
Minnesmonument till minne av krigens offer i sodra Hyde Park.

okande soldatens grav 3
Jag och Jonte hittade aven pa Den Okande Soldatens Grav pa Martins Place.

julgran stor jonte
Jonte.

J posar Lee
alskar  att vara med pa kort.

Overslept

Var tog sommaren vagen?

Vadret i Sydney ar lite ojamnt. Ena dagen 30 grader C och hettande, stekande, perspirantframkallande sol. Nasta dag mulet, gratt och smastank innanfor kragen.

Idag ar det en nasta dag och jag har just varit och kopt frukt.

Hangigheten och mattheten kom nerdunsande igar och med dem aven en viss avtandhet pa rackartygs- och aventyrsfronten. Ar inte riktigt pa humor. Vill bara fa mysa in mig i mitt tacke, sippa mitt te och avnjuta mina kvarvarande O.C. avsnitt.

Denna trotthet ihopknolad tillsammans med det raka faktum att det ar halvkaos pa O'Malley's just nu, minskar min lust att ga till jobbet om 3,5 timmar. For 1 manad sedan var vi gott om folk. Sedan borjade folk droppa av...

- Erinna slutade p.g. av brak med George.
- Laura slutade p.g. av brak med George.
- Damien sade upp sig for att slippa fa sparken.
- Sandra fick sparken p.g. av dalig relation till pengar.
- Karen sade upp sig for att aka ut och resa istallet (men kom aldrig till sitt sista skift, utan gick istallet ut med Ringo, en av stammisarna, och sop sig smashad).
- Sarah sa upp sig p.g. av tarande daliga working hours.
- Meighan slutar pa torsdag for att sjunga julsanger och baka pepparkakor i Melbourne.

Kvar ar.

- Vara managers
- Katie
- och lilla Jag.

Mumlat med Jamie min manager och forklarat att jag snart busar uppat langs ostkusten. Kommer troligen att jobba varje dag fram till och med nasta lordag. Kommer troligen jobba pa O'Malley's varje dag tills nasta lordag. Att overleva star pa min Kom-ihag-lista. Det ar bara lite mer an en vecka. Sen sa har jag semester =). Sen ar det nyarsafton i Sydney. Och ja, Maria, ngt maste man val ha att kunna beratta for barnbarnen.

Forsov mig idag. Slutade jobbet strax efter 4am imorse, kom i sang till 5. Forvantades vara tillbaka pa O'Malley's for Customer Service Training 3 timmar senare, men vaknade forst vid 12-tiden, forst efter ngra sekunder senare medveten om hur jag fortfarande holl min alarmklocka i handen (den som jag 5 timmar tidigare tryckt av i somnen).

I sondags hade jag en dag som mellan mig och Hobbit gar under namnet Psykisk Halsodag. Min mamma skulle ha anvant sig utav uttrycket bomulls-dag. Det handlar om dagar dar man behover ta hand om sig sjalv lite extra, skamma bort sig sjalv ngt utover det vanliga. Egoism och ompysslande star i centrum. Psykiska Halsodagar finns for att man bara ska tanka pa sig sjalv, satta sina egna behov i centrum, gora det som faller mig in och vidare. Det behover inte finnas ngn speciell anledning till att man kanner sig lagre an dagen innan, ibland har man bara en blaare dag. Alla har sina egna sysselsattningar att idka for att fa vanda dessa dagar till ngt positivt. I Marcus fall skulle det vara att satta sig vid pianot, min mamma skulle ha sytt nya gardiner till koket, Joakim von Anka skulle ha putsat sina mynt. I sondags flydde jag skyskrapor och operahus pa en random buss. Har fattat tycke for dessa. De random bussarna. De tillsatter lite mer aventyr till mina rackartyg, mer wasabi till min sushi. Hamnade i Coogee pa en strand med sand mellan tarna. Med ett live-band som klamkackt avverkade den ena christmas dangan efter den andra. Jag mumsade fruktsallad och youghurt och svarade pa brev och fnissade och hade djupa filosofiska samtal och utvecklingar med Nanis. Hamnade sa smaningom pa ett mysigt gatucafe iakttagandes och grubblandes om manniskor over soft sippande en Chai Latte.

Igar kom Sonnta tillbaka. Gladje. Marker att jag saknat trollet.


Min och Nanis symbios ar starkare an nagonsin. Har till och med gett henne sin julklapp i forskott. Vi hor liksom ihop. Fungerar inte utan varandra. Kebab maste liksom atas med sas.
Det ar inte krangligare an sa.


Little by Little

Fri dec 15, 1:50pm

Jag kanske tog det i tisdags pavag hem efter det dar skona step-passet. Eller efter det att Woolworths borjade rea ut Mild Indian Curry och Mango Chili tonfisks konserverna. Eller efter de dar tararna fallde av saknad av och langtan tillbaks till den dar jkla irlandska puben hogst upp pa William St. Eller efter de dar tva spontana varma langa kramarna jag fick inom mindre an 4 minuter mellan min lagenhetsdorr och korsningen Darlighurst Rd / Victoria St. Kramar efterfoljda med de finaste orden man ngnsin kan fa (Elin, du ar sa klok och har sa ratt). åk inte.

Eller sa var det kanske en ihopsyltning av allt det dar tillsammans. Hur som helst, jag tog ett beslut. I tisdags kvall canclade jag min tagbiljett upp till Kempsey och ringde Cliff Fuller for att tacka sa varmt for min inbjudan till dem, men forklarade att nagot kommit ivagen och att min visit hos dem inte var mojlig.

Jag jobbade pa O'Malley's i tisdags och i onsdags. Har fatt vackra ord och varm support ifran medarbetare, managers och stammisar. Ska jobba ikvall, imorgon och pa sondag.

Om 2 veckor gor jag mitt sista skift pa O'Malley's. Om 16 dagar sitter jag pa en buss som tar mig bort fran skyskrapor, operahus och harbour bridges.




ghost tour 2

For ngn dag sedan tog Britis sig vatten over huvudet och busade pa
Ghost Tour in the Rocks tillsammans med en halvgalen irlandare named Ciaran. The Rocks ar den aldsta delen av Sydney, belagen alldeles vid sodra brofastet av Harbour Bridge och Circular Quay. Enligt mig med sina mysiga halvgomda grander och sma pittoreska fik - den mysigaste delen av Sydney. Det var har som James Cook forst landsteg nar han kom till Sydney, det var har de forsta husen och byggnaderna grundlades. Spokvandringen var en upplevelse. Glad att jag vagade. Smittades ned med en langtan efter att ga engang till.

jag och ciaran
Jag i sallskap med den halvgalne Guinness pimplande och St Patric dyrkande irlandaren Ciaran.

ghost tour 3

ghost tour 5
Our Ghost Host - Brian

ghost tour 4

Knatandes pavag hemat med uppresta nackhar och forhojda adrenalinvarden stannade Ciaran plotsligt till. Ljudet av en traditionell irlandsk tune hade plotsligt forsatt hans trumhinnor i vibreranden och i den spontana uppstamda mood som vi bada befann oss i, hamnade sig inte battre an att vi bada slank in i den irlandska pub, vackert belagen vid vattnet, som ljudet kom ifran. Dar inne, bland shamrocks och tavlor av St Patrick, mottes jag av synen av propra fancy dressed Buissness men in suits och deras skona ladies. Horde jag verkligen hemma pa en sadan har pub? Snart stamde dock de bada spelmannen i ena hornet in i Dirty Old Things  tatt efterfoljd av den ena irlandska traditionella visan efter den andra. 

Jag var inte beredd. Den plotsliga forvandlingen var chockerande. Buissness männen och deras fruar var som fortrollade. Jag blev nastan radd.

I takt med att de forsta ackordet togs, sparkade de alla av sig sina skor och borjade enbart i strumplasten skutta, hoppa, sparka och sprattla i luften. Mitt forsta mote med akta irlandsk dans var forst skrammande, strax slappnade jag dock av ngt och kunde inte annat an att borja fnittra over vad som utspelade sig framfor mig. Vaffo go dä pa dätte vise? Har aldrig sett vuxna manniskor bete sig i narheten av det som jag da bevittnade. Snart skulle det dock bli varre. En av de i strumplasten omkringskuttande kostymnissarna hoppade glatt fram till mig for att dra med mig upp pa dansgolvet. Desperat holl jag mig frenetiskt fast i barstolen och forsokte sansat gora pa det klara for denna till synes halvgalna herre att jag inte att de minsta skills i irlandsk dans och hur ont min vanstra fot smartade till efterfoljd av en tavrickning jag rakat ut for en vecka tidigare nar jag gjorde en trippelpiruett i mitt vastindiska danschema under VM i konstakning utfort i.... men han lyssnade inte ens! nänä. Och inte ens fick jag ngn stottning av Ciaran, som vid det har laget for ovrigt lag dubbelvikt pa bardisken och kippade efter luft. Situationen loste sig inte battre an att jag drogs upp pa dansgolvet och med en kostymnisse pa varsin sida om mig tillslot mig skaran av i strumplasten runtsprattlandes Guinness pimplande och St Patrick dyrkande vildbuntar till toner av Whiskey in the Jar, vackert kompandes av klappande hander och Ciarans kippande efter luft i bakre andan av den fullstuffade baren.

Har aven deltagit i en Hopscotch (hoppa hage) competition pa Australiensisk mark. Denna mod och stalnervs beprovande utmaning gick av stapeln under en stjarnklar himmel under am-halvan av dygnet mellan Britis och Travis pa en grusplan i skenet och vattenskvattandet av en narbelagen fontan. Hagen skrapades upp med hjalp utav Travis tillfalliga egendom: kryckor. Britis kickade stenhart och Travis went so far down. Gladje sannerligen.  Har foljdaktligen pa 3e person singulars initiativ planerat att busa ivag med herrn till Sydneys BMX track ngn av de kommande dagarna.

I Onsdags temporar jobbades det aven pa Juice City. Maurio ringde och efter ngra minuter av bonande, smicker och golvkralande ifran hans sida, gick jag slutligen med pa att rycka in for en dag. Vet med mig att han nu kommer att ringa fler ganger om han behover ngn extra staff, men finner mig i det. Passar mig egentligen ganska bra. Forvantas aldrig jobba dar, utan jag kan bestamma fran dag till dag om jag vill ta pa mig ngt extra skift eller inte.

I onsdags kvall var det luciafirande i svenska kyrkan i Sydney. Approx 150 svenskar smaskade lussebullar och sjong trallkacka visor om stalledrangar. Kanslan har sagts ifran flera hall ha varit enorm. Britis narvarade dock inte. Far halla mig till julafton istallet. Da bjuder Svenska Kyrkan pa Goulbern St pa risgrynsgrot och kottbullar och Kalle Anka kommer visas pa storbildsskarm. Karlek, Karlek.

Igar knatade jag, Riddare Jonte och Prinsessan Parandersgoran pa aventyr till Paddys Market dar Britis kan stoltsera sig med att ha gjort ett och annat fynd. Pa kvallningen kulturerade jag och Par oss med att ga pa universitets musikal! University of Sydneys Dramatic Society satte stolt upp Strangelove the Musical i den gemytliga the Cellar Theatre pa universitetsomrade. Det var en egen uppsattning baserad pa den film som kom ut under 60-talet (??). Mellan respons som gapflabb och smygfniss levererade en komisk syn pa the Cold War.

Strangelove 1
Parandersgoran ar laddad med poppande popcorn i magen infor forestallningen.

Strangelove 3
USA's president med bihang. Till v ryslands president.

Strangelove 2
Den ryska generalen, pa runda fotter lulligt pimplandes Smirnoff.


Jag njot!! Kan inte forsta hur folk kan vara sa himla duktiga och talangfulla!! Deras roster, deras utspelningar, deras... jaa... ALLT. Herregud, hur ska det ga for sanna som mig, nar det finns sanna som de har i varlden?           

Efterat strosades det med stopp for diverse fikapausar och fontäntittande i sakta mak hemat.

fin park under natt

fin park med fin fontan


Jag och St Eric bland rikliga mangder divateoxid, Del 2 = Del Hajar

S och haj connection

Jag, S och minihajs

hajar och sol 1

Jag, S och haj

vithaj close up

haj


jag framfor mega akvarium
Jag och min nya kompis

S genom vatten

skoldpadda
En skalman

S och haj 1

S och haj

haj underifran

jag och haj

rocka

haj 3

haj 2

haj 1

Across a wire. Live in New York.

Man kommer inte undan det. Om jag skulle skrynkla ihop mina ogonlock till sma russinliknande formationer, sa skulle smattrets vaglangder anda smyga in genom mina horselganger, studsa emot min trumhinna och forsatta den i gungning. Om jag skulle mosa in i mina fingertoppar i dessa ljudmottagande sidliga ihaligheter, sa skulle den graa nedre atmosfaren pa andra sidan fonstret anda susa emot mina ogon och goosebumpiga armar. Aven om jag bade skrynklade ihop mina ogonlock och holl for mina oron, sa skulle anda mina fuktiga strumpor och den extra patradda hoodtrojan paminna mig om att det regnar i Sydney.

There's things I remember and things I forget. I miss you - I guess that I should
So many thousands miles away, But what would you change if you could?
And I wish, I wish it was a small world. Because I'm lonely for the big towns
I'd like to hear a little guitar, I guess it's time to put the top down.
I need a phone call, I need a plane ride, I need a sunburn,
I really really need a raincoat.


Sa da sitter hon dar. Inne pa Global Gossip och viftar pa tarna sa mycket som de smygfuktiga bumble-bee-strumporna tillater. Hon lyssnar pa Adam och smuttar pa sin Chai Latte.

Adam sjunger om hur han gar i luften, emellan regnet, genom sig sjalv och tillbaks igen. Jag blir inte klok pa hur, men onskar inget hellre an att kunna gora likadant, tillsammans med honom, bredvid honom. Med honom viskandes "Shhh, it's only in your head".

Adam asks me if I would catch him if he was falling, kiss him if he was leaving,
hold him cause he's lonely. Without me.
And I reply, That I was out on the road, just starting to change.
Somewhere out in Australia it's just starting to rain.
Could you please tell me one thing that you will remember about me?


Och plotsligt fornimmar mitt sinne smaken av kanel sa uppenbart.


I symbios med Nanis

Hej vanner.

Igar akte jag och flatmate Jonte pa aventyr. Vi spontan satte oss pa en random buss (okey, erkanner, det kan kanske ha varit pa mitt infall) for att se vart den tog oss. En och en halv timme senare, efter diverse kontemplerande och fnissande med den jazzalskande mysgubben pa satet bredvid mig, steg vi av pa slutstationen i Parramatta - en av Sydneys storsta fororter och i vastlig riktning.

Den kom sa plotsligt att omstandigheterna inte gav mig en gnutta av forberedelse.

Kanslan.

Varmen.

Karleken till denna med mysiga cafeer berikade och park erbjudande och vattenomslutande samling hus och byggnader. Om jag ngnsin flyttar tillbaka till Sydney igen - da kommer jag bo dar. Mitt hjarta och min hemkansla ar fran och med nu indruttad bland gatstenarna i Parramattas grander.

Jag och Jonte flanerade kring och at god mat och fikade och kollade pa gamla byggnader och turistade oss och blev blota i regnet och vantade i tva timmar pa en farja, som i slutet av dagen tog oss tillbaka till Circular Quay och centrala Sydney.

... och Britis har annu ett rackartyg att fora in i sin rackartygsdagbok.

Igar blev jag aven valkommnad av Cliff & Karen Fuller till deras farm uppe i Kempsey, 430km norrut upp langs kusten, halvvags till Byron Bay. De har en farm dar med bade meat & dairy cattle, men foder aven upp hundar (wiihoooe!! =) och odlar gronsaker/frukt. Ar valkommen dit upp pa torsdag. Cliff gjorde ett bra intryck pa mig och verkar valdigt trevlig, och torsdag vore en perfekt dag att anlanda pa for att stanna dar i en vecka, och darefter fardas tillbaka till Sydney for att mumsa risgrynsgrot och frossa i carols. Har vart pa centralstationen idag och kikat in fardmojligheter upp till Kempsey pa tors. En enkel tagbiljett skulle kosta mig $64, alltsa ca 370kr. Billigare an vantat.

Men har anda inte bestamt mig an. Har alskat O'Malley's sa. Och om jag stannar kvar skulle jag ha ett bra jobb fram till nyar. Det skulle tillfora en betydande summa pengar till mitt konto. Visserligen ar jag inte i sa stort behov av pengar just nu, men sa smaningom skulle de anda utgora en skillnad. Forvantas jobba pa O'Malley's ikvall. George jobbar inte. Ska kanna efter hur det kanns, bestammer mig efterat.

Har popcorn i magen idag. Skon kansla - tro mig. Framst p.g. av att de nyinkopta Sony horlurarna till Nanis. Nar nanis mar bra mar jag bra. Hon ar med mig dygnet runt och delar alla upplevelser och minnen med mig. Jag och Nanis lever i symbios med varandra.

Snart bar det av for tisdagens Step Class pa Hiscoes gym i Surrey Hills. Laaaangtar!

Tack moster for ditt pep-talk att "Jag vet att du är en smart kvinna men oseriösa arbetsgivare och klantiga karlar behöver du inte umgås med. Framför allt inte ställa upp för."


Tack Karin, Lovisa och Anja for att ni bryr er om mig och vill ha hem mig hel igen. Det betyder sa mycket.

Jag och St Eric bland rikliga mangder divateoxid, Del 1

maneter

aquariet

Sonnta vid ingangen
Yeeeaaaah - hall i alla fenor och galar, for here we come!!

Dorothy
Vi tittade aven in hos Dorothy en kortis, for en kopp te. Vi avlagsnade oss dock snarast, da hon av nagon anledning standigt envisades med oss att servera oss annu en kopp, dock att vi klargjort det redan innan ringa behover av ytterliggare tillforande av vatska...

djur annat

inte generade av sig
Overlag, maste jag erkanna att de museeumbesokare som vi kutade stutt i, uppforde sig valdigt val och visade slaende manners under de dar timmarna. Jag maste dock tyvarr erkanna, att detta exemplariska uppforande inte var gallande for alla. Vissa kunde dock inte halla sig i skinnet och beharska sig till lampligare omstandigheter och plats. Jadu, dagens ungdomar, det sager jag da. Var minsann andra pannkakor nar jag var ung! Att gamla hederliga damer som jag inte ska kunna vistas pa offentliga platser utan att behova skammas och rodna kinderna rostiga av dessa generande, och jaa... oanstandiga... hmm... grumpff...

sael simmar
Forst spelade han svarflirtad...

sael dyker


sael tittar pa mig
..men var forforande connection blev till slut for stark for att lyckas neka.
Han sag pa mig. Jag sag pa honom. Vi sag pa varandra.
 Love is in the air, daradamdam...


lyrisk S
Vad ar gladje? Om inte att fa se ett barn gnugga hander och gnaegga tander i extas...

Sael under vattnet 2

Sael under vattnet 1

S under vattnet

touch pool
Gladje, in deed...

Touchar haj 2

touchar haj 1
...Och nog var det en touch pool alltid. Jag och S pillade pa hajar tills det att trottheten och blasor kom hasande...

pingviner
Endast Sonnta ar sotare an dessa... (Obs! kommentar syftar pa bilden ovan)

muraena

kraftor

djur

blaeckfisk

eel


varningsskylt


krokodil 3


krokodil 2


krokodil under ytan

stor Kraefta?

skoldpadda

Naebbdjur
Platypus, nabbdjuret, finns bara i Australien. Lite modest vill jag dock aterkalla att den var...


To be continued...

Var nya lagenhet

Man skulle kunna saga att vi flyttat till en ny lagenhet...

IKEA J i vart nya vardagsrum
Jacke i vardagsrummet

IKEA J i vart nya kok
Jacke i koket

IKEA 3 pojkar i sovrum
Parandersgoran, Ted och Jacke i sovrummet.

IKEA Ted softar i sang
Ted provligger den mjuka sangen

IKEA J softar i sang
Jacke softar pa himlabadd



Visst ar det fint ?!

A taste of Sweden

... men det vore kanske att ta i. Men nog kandes det som om att komma hem alltid.


IKEA jag & Ted
Tva goda vanner. Varav en ar Brita ifran Dalarna och en ar Ted ifran Halmstad. Brita tycker om Ted valdigt mycket. De fnissar bra tillsammans och har bra tjejsnack. Ibland behovs sadant.

IKEA here we come
De tva tidigare namnda reste en vardagsmorgon for ngra veckor sedan tillsammans med Pontus, Par, Jacke och Daniel (bilden ovan) till stadsdelen Rhodes i utkanten av Sydney. Det var en halvtimmes tagfard som tog dem relativt langt.
Den tog dem hem.


IKEA ekorre-aelg
Jag njot. De dar timmarna bland Bo skap, Kampe bokhyllor och algformade ekorrar ingav mig med lycka.

IKEA Teds pase

IKEA pojken m blomkrukan
Pontus prio 1 pa denna resa var inforskaffandet av en blomkruka till sin nya lagenhet. Saaaa guuullliigt!!! Halla tjejer!! Varfor ar dessa killar sa sallsynta??!

IKEA 5-staernig restaurang
Det njots utav lax, kottbullar, sill & potatis, varmkorv, Marabou choklad, ahlgrens bilar och knackebrod pa den fem stjarniga i anslutningliggande restaurangen.

IKEA shopping bag
Min shoppingbag innan avfard. Nu ar mitt baslager kittat. Nu kan jag tryggt ga i ide.

IKEA a taste of sweden
IKEA - a taste of Sweden

Senaste dygnet

Sun Dec 10, 10:26pm,
Global Gossip, Darlinghurst Rd, Kings Cross

Efter alla omtumlingar och fortrottande handelser av gardagen knatade Britis med stottning av sin goda van Jakob langs Oxford Street. Sallskapet druttade snart fram till slutstationen - Max Brenner cafe i Paddington. Under den narmsta timmen stuffade de bada i sig sa mycket choklad att illamaendet snart infann sig och att ingen annan utvag fanns an att (hur mkt det an tog emot) lamna tryfflar, pralinbollar och smaltmjolkchoklad kvar pa tallriken, i brist pa ytterliggare magsacks utrymme.

De bada slapade sig ater ut pa gatan och rullade sakta i bekvamlig takt i riktning hemat. Langs vagen koms det snart fram till och stannades utanfor och druttades det in i en biosalong. Med uppmaningar ifran en trevlig popcorn poppades bioexpedit, smogs det gratis in i en biosalong och den foljande en och en halv timmen avnjots filmen the Prestige av de bada. Gratis sags vara gott, men jag kan forsakra, om att denna film ar sevard aven om man star till att betala for den. Mamma, du hade tyckt om den filmen, ta mig pa orden. Ar valbekant med din passion for den manliga huvudpersonens... hmm.. ehh... skadespelartalanger.

Idag har Britis, Jacke och Parandersgorancedergren aventyrat sig bort till Taronga Zoo pa andra sidan av ett operahus, en bro och ett vatten. Dessa herrar har malat min dag i guld. Haft en vacker dag. En dag att komma ihag. Ser fram emot att fa aka pa fler aventyr med dessa tva. Forhoppningsvis kommer aven herr Jonte med pa dessa. Forsoken till overtalning ar aterkommande.

Ett tvadimensionellt O'Malley's

Tisdagen den 3e Oktober klockan 5pm gjorde Brita sitt forsta skift bland oltappning och cowboyspourande pa den irlandska puben i toppen av William Street, allt annat an rofyllt belagen i CocaCola-skyltens rodblinkande sken.

Skiften och veckorna har sedan dess lopt forbi. Erfarenhet, fardigheter och sjalvfortroende har tillkommit tillsammans med goda vanner, relationer och glada fnissanden.

Jag har alskat mitt jobb. Trivdes bra aven pa McDonald's och SSAB - Ja. Men O'Malley's har varit en annan sorts njutning. Visst har vissa dagar och skift varit mer pafrestande an andra, men generellt, sa har jag aldrig kannt det som om att jag har jobbat. Jag har aldrig markt av den dar bardisken emellan mig och de jag har severat. Jag har varit pa samma niva som gasterna. Varje kvall har jag skrattat, umgatts, flummat, flirtat, fnissat, sjungit och dansat tillsammans med dem. Det har kannts som om att jag har gatt ut och festat pa puben varje kvall.

Jag har kommit valdigt bra overrens med mina kollegor. Vissa av dem har jag kommit sa nara inpa, och fattat sa mycket fortroende och tycke for - att de har blivit varma goda omtycka vanner. Framforallt Stephen och Sarah ar att namnas vid namn. Jag tillagnar aven mina managers Jamie och Nichola all min respekt och alla mina lovord - de har gjort sig fortjanta av den med rage.

Den irlandska puben O'Malley's ar dock ingen prick, utan har fler dimensioner. Jag kan just nu utan att forvirra mig sjalv beskriva den med ett plan, en X- och en Y-axel, ett substantiv i tva dimensioner. Eventuellt har den aven flera, men liksom matematiken som pastos vara elva-dimensionell, overgar denna kunskap mina beharskningar for beskrivelse.

Hitintills pa bloggen, och med er jag pratat med darhemma har jag beskrivit framsidan.

O'Malley's andra dimension - lat oss i det har sammanhanget anvanda uttrycket "baksidan" - har jag kanske inte ens for mig sjalv velat erkanna. Handelser som inte bringat fullt lika mycket gladje och leenden, som jag av moralkanslor gentemot min arbetsplats valt att inte prata om. Handelser som min tredje manager George paverkat och medverkat i.

I forrgar blev det for mycket. Den sista mm3 stout som fick pintglaset att skvimpa over. Det blev for mycket. Den skona, perfekta shamrocken suddades ut. Kandes som om att hela slaskhinken valte och rann ut over bargolvet.

Jag borjade skiftet vid 6pm pa fredagkvallen. En och en halv timme senare, kanner jag hur mattheten kommer smygande och jag fragar George om det ar okej att jag gar in i spelrummet och tar en kaffe ur kaffemaskinen som star dar. Denna fraga ar endast av hovlighetsgrad, da den egentligen ar nodvandig - bade Jamie och Nichola har gjort klart for mig att jag far ta hur manga kaffe jag vill darifran, nar jag vill och utan att fraga. George daremot stirrar pa mig och sager Nej, med forklaringen att jag inte hade jobbat tillrackligt lange (hade da gjort 1,5h) for att be om en kaffe. Om jag hade velat ha en kaffe borde jag istallet ha tankt pa det tidigare, och kopt en innan jag anlande till jobbet. Jag orkar inte tjafsa och lamnar amnet. 10 min senare - det ar lungt i puben, jag, Karen och Katie befinner oss alla tre bakom bardisken och det finns ingenting att gora - fragar jag George (enbart ett hovlighetsbeteende aven har) om det ar okey att jag studsar ner till the ladies en kortis - men far till min forvaning en nekande reply. Jag blir svarslos. Vad for en arbetsgivare nekar egentligen sina anstallda att ga pa toaletten??!

Handelser som hant tidigare ar t.ex. den gangen nar min kollega Meighan var ansvarig for Gamingrummet och gick dit for att erbjuda de spelande kakor. Gaming arean var dock valdigt lugn for tillfallet och bada av de tva spelande tackade nej till de erbjudna tilltuggen. Meighan kommer tillbaka med fatet till baren och fragar mig i forbifarten om jag har lust att smaka en kaka, utan en aning om vad folja skulle sa jag i resultat till de 6 timmarna arbetade sen min senaste rast, min skrikande mage och krypande trotthet i min naiva enfaldighet Ja till detta erbjudande. Jag tar en av kakorna pa fatet. George ser detta och borjar skrika at mig. Han skriker att de dar kakorna inte ar mina och att jag inte har ngn ratt av att ta sadant som inte tillhor mig. Jag forsoker lonlost forklara for honom hur Meighan erbjod mig.... men det gar inte. George ar inte en sadan som lyssnar. Han vill inte hora. Alla argumentioner med honom ar likadana. Han har redan bestamt att allt gick till sa som han trodde och om han onskar att mala en till det svarta faret - da ar man det svarta faret. Han skriker att jag borde ha vetat battre an att ta en kaka, jag borde inte ha accepterat Meighans erbjudande eftersom jag borde vetat att det inte var hennes kakor heller. Han skriker att jag borde ha fragat honom forst.

Jag kanner mig helt tom. Paff. Forvanad over hur manga meloner man egentligen kan skapa utav en arta. Och om nagon skulle komma och erbjuda dig en smakaka - hur nodvandigt kanns det da for dig att forst ga och fraga din chef om du far ta en kaka??

Han slutar dock inte efter det. Han fortsatter mala pa. Han skriker att det ar dags for mig att borja gora ratt ngngang, att sluta gora allting fel. Att jag maste borja lyssna pa vad han sager, since he is my fucking boss, and I should fucking listen to him, because he's the fucking one in charge. George min manager i ett notskal - tyvarr.

Det kom som ett slag i magen. Jag har i hela mitt liv forsokt gora allting perfekt. Jag forsoker hela tiden bli battre och effektivisera alla mina handlingar och goromal, allt for att jag vill duga i andras ogon. Min mamma forsoker forgaves tuta i mig att allt som betyder ngt ar att jag ar nojd med det jag gor. I och med att alla dessa ord bara passerar rakt igenom mitt huvud och obemarkt forbi mitt tankevasen, inser jag med ens hur naiv jag egentligen jag ar. Det blir sa uppenbart vilket litet barn jag ar. Ett barn som gor allt for alla andra, i naiv onskan att alla ska tycka om henne.

Jag kampar med mig sjalv, pressar mig mot forbattring 24timmar om dygnet, for att saval andra som jag sjalv ska tycka om mig. Varfor ser han inte det? Varfor slanger han skit i ansiktet pa mig?

I gave it all, I got it back, right in the face, it's just the fact.

Den dar mm3 stout som fick pintglaset att skvimpa over, pourades i slutet av fredagsskiftet - narmare bestamt vid 4:30am pa lordagmorgonen, efter 10,5h av skiftet. En kille sjunker ner pa golvet tillfoljd av for grovt alkohol intag. Hans vanner forsoker forgaves vacka honom, men han ligger medvetslos kvar. Jag ropar dit George. Han kommer. Jag fragar honom hur allvarligt det ar, om jag behover ringa ambulans eller polis, vad jag kan gora for att hjalpa till. Han befinner sig 1m ifran mig men svarar inte. En man kommer fram till mig, han verkar nykter i mina ogon, han forklarar att han ar polis och att jag maste ringa den tjanstgorande polisen och be dem komma. Det ar allvarligt, och att jag har skyldighet att tillkalla polis. Jag forsoker an engang fa tag pa George, jag tilltalar honom, men aterigen sa svarar han inte. Mannen ar pa mig an engang och befaller mig att ga och ringa triple 0. Jag gar till telefonen och ringer. George kommer ngra sekunder senare och ser mig ringa. Han blir galen och borjar skrika at mig. Han ber mig signa off for skiftet - jag gor det med gladje. Jag vill bara bort darifran.

Strax efter halv fem pa lordag morgonen springer en flicka i tomteluva igenom Kings Cross kvarter emot en lagenhet pa den main streeten. Val hemma ar hennes ogon och kinder nedsmetat av den rinnande mascaran, delvis pa grund av det pourande regnet, delvis pagrund besvikelse.

Val hemma kunde jag inte somna. Tankarna och kanslorna var for manga och for upprorda. Jag insag att jag aldrig ville behova jobba med George igen. Jag bestamde mig att jag aldrig skulle gora ett skift till pa O'Malley's.

Sa har i efterhand later det fjantigt att ha hispat upp sig sa mycket over en handelse. Jag vet inte, jag kanske overreagerade pa handelsen med den medvetslose killen. Kanske till foljd av att jag varit i en liknande situation tidigare, for tva ar sedan. En situation som slutade med att en 21-arig kille dog. Jaa, kanske overreagerade jag. Men jag har fatt en uppfostran att polisen finns for samhallets basta, och om man ar osaker borde det aldrig vara fel att tillkalla dem.

8 timmar senare ar jag tillbaka pa O'Malley's igen. Jag pratar med Nichola och beratter allt som har hant. Jag forklarar att jag vill sluta jobba pa O'Malley's, att jag vill saga upp mig. Hon lyssnar och ar ett enormt stod. Men hon vill inte att jag ska sluta. Hon forklarar att om det har inte gar att reda ut, sa ar det ett stort nederlag for O'Malley's. Dels darfor att de forlorar en duktig medarbetare, men aven darfor att de i sadana fall har ett grovt problem i ledningen. Sadant har borde kunna redas ut.

Pa kvallen ringer George mig. Han fragar hur jag mar. Jag har aldrig gratit sa mycket sen jag kom till Australien, som jag da hade gjort under de senaste timmarna. Jag har aldrig matt sa daligt. Jag svarade att jag madde skit. Vi pratade igenom det som hade hant. Jag tror inte att han forstod, men han lyssnade i alla fall. Han sa att han inte ville att jag skulle sluta. Att jag var den basta medarbetaren jag hade. Jag forklarade for honom att aven om jag ville veta vad jag behovde bli battre pa, sa behover aven den basta medarbetaren positiv feedback ibland. Bara ngt uppmuntrande ord for att fa bekraftelse pa att man gor ett bra jobb. En motivering till att fortsatta prestera. Pa den punkten delar inte George min uppfattning, men jag kan inte gora ngnting at det. Det ar bara sa han ar. Han bad mig komma tillbaka. Jag sa att jag behovde ngra dagar ledigt, men att jag skulle fundera pa saken. Ngra sekunder senare hade jag lovat att komma tillbaka och jobba i nasta vecka.

Jag vet inte hur jag ska gora. Jag ar kluven. Antingen sa gar jag tillbaka till O'Malley's och jobbar i 3 veckor till innan jag slutar for att bege mig upp langs kusten. De manga skiften som skulle utlovas skulle tillfora en betydande summa pengar till mitt bankkonto. Annars sa sager jag upp mig nu och fordriver 3 veckor med andra aventyr. Det ar konstigt, jag alskar verkligen O'Malley's men det har blivit for mkt pa sista tiden. Jag kanner mig inte motiverad att jobba dar. Jag kanner att jag behover gora ngt annat for en tid, komma i bort ifran staden och de gatorna jag vid det har laget kanner utan och innan. Om jag sager upp mig skulle jag exempelvis kunna aka ivag och Wwoofa i Hunter Valley (vingards distrikt norr om Sydney) i en och en halv vecka innan jag atervander till Sydney for att fira jul och nyar.

Att jobba pa O'Malley's skulle vara en trygg och saker inkomst. Ett aventyr till Hunter Valley skulle kanske vara ett risktagande, men ar det inte darfor jag kom hit? For att prova pa nya ting och riskera den intrampade tryggheten genom att busa pa aventyr?

Jag vet varken ut eller in. Behover ngn dag att smalta allt som hant.


A piece of Sweden everywhere

Freddie - en liten bit av Sverige overallt

Med en mikromage

Det ar mandag i en stad pa sodra halvan av jordklotet. En stad dar de fyra miljonerna invanare knallar omkring i Billabongshorts, rip curl thongs, smuttar Tooheys New pa torsdagarna och surfar pa helgerna.

Den har mandagen vaknade jag 2: pm efter att ha gjort ett Crazy Sunday Shift pa O'Malley's. Tro mig - de finns. Sondagarna ar isarklass mest busy, sedan kommer nog onsdagarna. Men jag njuter. Jag alskar mitt jobb. Gitarrpojkarna pa scenen spelar Matchbox 20, Counting Crows, Coldplay, Greenday och Eagle- Eye Cherry och lamnar mig oformogen till annat an att sjunga, dansa, hoppa och fnissa bakom den dar gyllene bardisken.

Idag sa jag upp mig ifran Juice City - det forsta jobbet jag fick efter mitt anlandande till denna varldsmetropol, juicebaren dar jag jobbat under veckorna. Kandes lite sorgligt, men jag vet ando att det var ett nodvandigt beslut. Ett tag forsokte jag overtala mig att somn var overskattat, dock utan storre framgang. Har lovat min mamma att borja ta hand om mig sjalv. Och da jag tycker om min mamma sa mycket som jag gor, sa gar jag faktiskt infor att halla det har loftet.

Min mage transformerade igar sig sjalv till en mikro och har fortfarande dess egenskaper bevarade. Den poppar popcorn. Popcorn av lycka, gladje och langtan som spratter runt och studdsar i mitt innandome. Igar druttade namligen jag och herr Jakob in pa Wicked Travel och blev sittande dar, under flertalet timmar undersokandes diverse mojligheter och alternativ for resande upp langs kusten. Vi argumenterade fotboll. Och fick en bra deal. Och vi bestamde oss. Och bokade. Och firade med Lady Froken Victoria Bitter.

Vi har bokat ett Greyhound busspass, vilkelt mojliggor pahopp och avhopp pa hoppbussar upp langs ostkusten, fran Sydney till Cairns, under 6 manader framover. Vi har aven bokat 3 dygns aventyr pa Fraser Islands, 3 dygns segelbus i the Whitsundays, 5 dagars dykarkurs och certifikatdykning i Cairns och 3 dygns regnskogssafari i Cape Tribulation. Aven fatt vouchers till var favor pa gratis och discounted boende langs var kommande fardvag.

Vill aven Wwoofa. Jag och J har ideer. Vi har planer. Visioner.

Snart ska det jobbas. Fatt 5 skift den har veckan. Ledig Tisdag och Lordag. Sa imorgon, mina vanner, imorgon blir det Cowboys och the Gaff.

Och inatt dromde Brita om sin mysbuskompis Daniel (alias "Batman"). Vi hade fragesport och at muffins. Hehe, gissa vem som vann!?


Coastal Walk from Bondi to Coogee

J hoppar
Jakob - vildmannen med en primitiv passion for nya upptacker.

Tisdagen den 28e November skulle visa sig bli en het och fuktig, vacker vardag i Sydney. Brita med sitt entourage av Jacke och Jonte begav sig pa aventyr. En Coastal Walk stod pa schemat. Men inte vilken som helst, nej. Vandringen skulle starta vid Bondi Beach och folja de tata, slingrigt vaghalsade klippstigarna langs havet, till Coogee beach. Aventyren, skratten och viewerna var manga.


J, fundrar pa att hoppa

J och Jonte pa Tamarama

J sitter pa klippa

J knatar klippor

J traskar, bay

J fin bild

J vid klippa

J och Jonte framfor Bondi 1

Berattelsen om Brita

Annars star livet ganska bra till med Brita. Utfor har det inte gatt annu. Hon uppfor sig fortfarande in public och innehar och uppvisar otroligt nog nagolunda manners.

Berattelsen om Brita i kortfattad presens:>

Har nog aldrig jobbat sa har mycket nagonsin i hela mitt liv. Det ar visserligen mindre anstrangande an det sista aret pa gymnasiet (vilket inte ar nagon storre skrall med tanke pa vilken press var existens var nedsqueezad under de dar manaderna). Forra veckan jobbade jag over 50h varav vissa av dagarna var totalt 18 timmars skift. Jag tror mig ha kunnat klara av dessa arbetsrutiner utan storre problem om det bara inte handlade om en till denna grad oregelbunden arbetstid som det handlar om. O'Malley's under natterna och Juice City pa dagarna lamnar mig med den insikten att mitt tidigare dygns sovtid, istallet brytits ned i tva kortare sovmojligheter. 4h pa morgonen efter O'Malley's och innan Juice City. Och 1 pa eftermiddagen efter Juice City och innan O'malley's. Tankarna kom till mig redan forra veckan, tankarna angaende om det verkligen ar vart att ha bada dessa jobb. Igar, efter att ha overblickat kommande veckas skift pa O'malley's insag jag att jag troligen inte har ngt val. Mitt sista skift pa Juice City ar gjort. Jag maste saga upp mig. Kanns tungt. Tycker inte om att sluta med saker jag tycker om. Tycker inte om att gora vanner besvikna.

Jobbet pa O'Malley's gar bra. Trivs, trivs, trivs. Far aven fler skift och timmar dar for varje vecka som gar. Denna gemytliga irlandska pub ar troligen den storsta anledningen till att jag stannat kvar har i Sydney sa lange som jag gjort. Att fa kanna barens trayta emot mina fingertoppar, att fa slanga med glasen mellan mina hander, att fa forma de dar perfekta
shamrocksen emot det morka Guinness fluffet - det har blivit ett behov. Jag har natt den punkt, att jag kanner mig rakt igenom tom de kvallar jag inte jobbar. De kanslorna som finns ar langtan efter att fa vara tillbaka dar inne bland vannerna, de ar de enda - och de ekar i det ovriga tomrummet. Jag tror det ar det som ar att vara beroende. Eller kar. Eller bade och.

Har aven blivit ngt blondare igen. Eventuellt annu ngt ytterliggare inom en vecka.

Sonnta er uppbussad langs kusten och har skoj. Daniel fran sthlm, min tidigare flatmate, har rackartyg for sig pa paradison Magnatic Island dar han hurtar sig bland knivar och kastruller for gratis mat och husrum. Istallet har Sarah flyttat in pa Darlinghurst Rd 58. Denna tjej har valdigt positiv inverkan pa den for stunden pa ett tangentbort knapprande flickan. Sarah ar fran England och jobbar med mig pa O'Malley's. Hon ar flum och fnitter vanlig och gor mig glad =).

Ser fram emot att fa traffa Macho-Anna. Haller till godo sa lange med vara VodafonetillVodafoneminuter. Glad att halla lite kontakt med bondpojken pa grannön.

Har en Danny och en Jon och en Andy och en Steve som jobbar i Ayers Rock. Blivit god van med Danny och kommer pa mig sjalv med att sakna honom. Iaf se fram emot att fa traffa honom igen. Tycker om honom trots att han erkannt att han bara ar kompis med mig for att kunna komma nara Jacke...

Berattelsen om Brita i kortfattad futurum:>

Inom en snar framtid (narmare bestamt 4 veckor) planeras det andock att fardas ifran denna metropolstad. Sydney ar en stor stad, som jag visserligen trivs i, men anda har ett behov av att fa lamna. Jag vill pa aventyr, det finns sa mycket jag vill se och uppleva. Desto langre tid jag spenderar bland dessa skyskrapor och broar och operahus - ju storre begar kanner jag for att verkligen fa uppleva allt dar ute.
Farden kommer troligen till en borjan ga upp langs kusten, i sakta och lugn takt. Skulle sedan garna se Darwin och nationalparken dar uppe, for att efterat antingen bege mig over till vastkusten och the Kimberleys eller ner till mitten och Uluru.

Har en god van vid namn Travis, som ska kora upp till sina foraldrar i Brisbane forsta veckan i Januari och jag har fatt ett erbjudande att aka med om jag vill. Jag trivs med honom och har kul med honom. Och det alternativet skulle vara det isarklass billigaste, da jag inte ens (trots mina vilda protester) skulle fa betala bensinpengar. Travis forslag ar att vi stannar hos hans foraldrar i Brisbane ngn dag och upplever vad staden har att erbjuda, innan han, jag och hans syster sedan aker vidare en bit till upp langs kusten.
Problemet med det har alternativet ar att det inte mojliggor resande med Jacke och Jonte. Dessa myspojkar ar mina favoriter och skulle sa garna vilja resa med dem. Darfor lutar det fortillfallet nog mer at att bussa upp langs kusten med ev. Greyhound eller liknande.

Aven fatt en inbjudan av min kollega Stephen att med honom halsa pa hans familj uppe i Port Maquire och spendera en vecka av vildmarksaventyr dar.

Ted min favorit-krullis fran Halmstad busar snart ivag pa aventyr till Adeleide och Perth. Synd. Kommer sakna vara stunder av Starbucks-konsumerande och tjejsnackskvallar. Satsar dock pa att kuta stutt i honom om ngn manad igen.


Ted i Hyde Park
Ted i sin uteliggare/luffar utstyrsel pa picnic med mig i Hyde Park.

Klockan ar nu 5:14pm en lordag eftermiddag i Sydney. For ngn minut sedan oste regnet ned, forsta gangen sen vi kom hit. Visst kan man urskilja ett visst ironiskt "helgvader" sen vi kom hit, men ngt sa seriost som osregn klassar jag ando som ovanligt. Borjar jobba pa O'Malley's om 4h och 46min. Jobbar stagning. Samma skift imorgon kvall.

Sarah tycker att jag ska hanga med hon och hennes kompisar pa skoj. En Johan af Sweden har just borjat sitt jobb bland garneringar och glasyerer som dessertbakare pa en restaurang lite utanfor city.
J & J ska konsumera X Dry ikvall. Far se hur kvallen blir att sluta for dessa, de bada har formagan att till och fran forvana. Hittade igar Jonte sittandes pa golvet i lagenheten, aktivit och passionerat analyserandes dikter. Tjii pa dig Sonnta, poesiafton vid operahuset kanske visst ar aktuellt for vissa...

Far se vad jag hittar pa fram tills jobbet. Kanske fikastund med Parandersgoran. Kanske bara ta det lungt, fokusera pa mig sjalv och agna ngn timme for att utforska bortskamdhetens vidder.

Nanis ar pa bra humor. iPod is not a gadget. It's a lifestyle.

Chocolate by the Bald Man

Langs med Oxford Street, narmare bestamt 101 Paddington, nastintill osynligt inmosad mellan boutiqes sasom Morrissey och Prada, ar ett Max Brenner cafe belaget.
Chocolate by the Bald Man. En man som sa,

I don't invent anything in chocolate.
It all exist in people's minds and hearts.


En man som for en halvtimme drog mig in i drommar och hurricanes om mattade lipider och aromer.

Jag tranar mig galen efter annu en mojlighet att smyga mig tillbaka dit. Strosa mig glomsk om fyra dimensioner bland hyllor och lador av praliner, truffels, fondues och waffles.

Det var skonhet. Max Brenner ar en karlekshistoria.

max brenner