Saker jag fått den här veckan


Saker jag har fått den här veckan:


- tillbaka tentor som visat sig överträffa mina förväntningar. 

- uppmuntrande komplimanger för att jag bidrog med kloka tips i en fokusgrupp jag blivit utplockad att vara med i med temat "Fri tillgång på sex".

- en tokarstrevlig fika-stund med Mjukis. Händer alldeles för sällan.

- lära mig att 0 x oändligheten = 1. Häpnadsväckande statistiklärare som kan förbluffa så.

- en personlig inbjudan till det kungliga slottet i Stockholm.

- visdoms ord från Malin, som lyder:  "När man vill ha fler horn på väggen, då kan man byta bröstkorg".

- ett telefonsamtal från en Comviq Tele 2 abonnemangsäljare, som gråtit för att han råkat köra över sitt favorit head-set med sin snurrstol på kontoret. Han berättade att han bara haft det i 4 dagar och det hade varit kärlek från första ögonkast. Jag tröstade honom med att han säkert hittar ett nytt. Jag sa att jag tror att det finns ett headset som väntar på honom där ut. Jag sa att jag tror att det finns ett särskilt head-set som väntar där ute på varje människa. Jag tipsade honom att prova med Clas Ohlson.

- En notis skriven till mig i tvättstugan att jag är dålig på att hämta min tvätt i tid.

- gratis middag och introduktion för V&S-group. Vilket för övrigt står för Vin & Sprit AB och är världens sjätte största spritbolag, med det fjärde största spritvarumärket i världen - Absolut Vodka.

- två dagligen återkommande huvudvärkar till följd av mina tappra avvänjningsförssök för att sluta med kaffe. 

- abstinens till att få gå på ett ytterliggare Step-pass.


Tankar kring icke verifierade substitut


Det finns ett visst sorts knäckebröd som du alltid kommer att tycka om. Nya versioner, varianter och modifikationer kommer alltid att dyka upp i handlarhyllorna - men den där särskilda sorten, den kommer fortfarande vara den som ljuvligast upplöses i din mun.

Det finns en särskild tröja som du alltid kommer att vara särskild fäst vid. Visst kommer din garderob då och då att expandera ytterliggare av nykommande tygkreationer, dock inte konkurrenter. Jag syftar på den där tröjan du har haft i år och dagar. Den där tröjan mamma otaliga gånger försökt övertala dig att pensionera. Den där tröjan som egentligen sedan länge är för sliten att använda offentligt, men som du så snart du dragit på dig den, känner dig lika bekväm och vacker i som första gången du bar den.

Det finns en särskild sysselsättning som alltid kommer att inge dig med frid, harmoni och lycka. För mig är det att en senkommen dag få snöra ihop springsdojjorna och ta med Nanis på en springtur i ett kvällsmörkret. Att under en halvtimme låta alla potentiella problem jag tidigare målat upp krympa ihop till små hubbabubbabubbelgum, att kasta macka med stressen i dammar jag springer förbi för att se dem sjunka till botten, för att andas frisk luft och skvätta endorfiner. Sysselsättningar går i perioder. Jag skulle kunna tro att det är få personer som haft samma rutiner de senaste 5 åren. Ändock, så finns det en sysselsättning som när du väl återigen upptar den, kan du för hela världen inte förstå varför du någonsin slutade.

Det finns en särskild Counting Crows sång som alltid kommer att vara din favorit. Vilken musik man lyssnar i går i påtagliga perioder med hög amplitud, men det spelar liksom ingen roll. Så småningom kommer du återigen på din iPod spela låten du så ofantliga många gånger repeatad länge sedan och du kommer inse hur mycket du saknat den. Du grälar inombords över att du låtit det gå så länge sedan du spelade den senast medan nostalgin och minnena kommer tillbaka.

Det finns särskilda vänner som du alltid kommer att ha. Olika händelser, ockupationer och distanser må föra er ifrån varandra för månader, stunder men när ni väl träffas igen, slås du på liknande vis utav insikten hur nära de egentligen varit under hela den där tiden. Hur nära de alltid kommer att finnas dig.

Ja. Visst finns dom där periodiska tingen som aldrig kommer att lämna dig. Även om tid går och det kan tyckas som om att de placerats av subsistut, så kommer du alltid att nå ett ögonblick då du inser att det aldrig egentligen funnits några konkurrenter,

att subsistuten aldrig varit subsistut.

Att subsistuten aldrig ens möjligtvis kunnat vara substitut. Då dessa periodisk ting är för mycket Dig. Så mycket dig att du aldrig kommer kunna undgå dem.


---

Okej. sry. det där lät säkert klyschig som sällan. jag önskar jag kunde förklara den där känslan av tillhörighet och självreflekterande lite ärligare.

Brita studerar i dessa dagar hursomhelst Statistik, Matte och Rättsvetenskap. Saknat matten och njuter så länge den varar. Juridiken är dock lite krångligare, väldigt mycket mycket mycket litteratur - ovanligt mycket för en liten färsking som mig - och desto mer man förväntas kunna.

Resultaten ifrån de tidigare tentorna väntas nervöst på, te pimplas som aldrig tidigare och Desperate Housewives & Ugly Betty avnjuts som sedvanligen varje tisdag. Jag har ett par nya träningsbyssor från Stadium och jag har köpt en nagelknipsare. Vad mer behöver jag tillägga? Som sagt, livet är helt underbart!