Up and gas, girls!

I MAJ

I maj, efter att ha lagt ned ett tiotal timmar på att rota bland jobb, sittit uppe sena nätter knotandes på CV och en himmelsk mängd olika personliga brev, med en sedan länge överfylld och åtallahållisärmosad papperskorg som enda sällskap (jag tröstade mitt dåliga samvete, med att den enbart hade sig själv att skylla då den var ett uselt såväl bollplank som socialt sällskap), insåg jag att alla de där eftermiddagarna jag stod gömd bakom garagebusken ihärdigt väntandes på den gula postbilen, för att se om jag blivit kallad till arbetsintervju - innerst inne hoppades att jag inte skulle få något brev, att jag skulle slippa gå på intervju, att jag inte skulle få något jobb. Det här skulle bli mitt livs sommar och jag ville inte sulla bort den på ngt kontor arkiverandes pergament från antiken, eller i något grönsaksland inventerandes squash. Nej, i sommar skulle jag minsann lära mig baka och laga mat och cykla enhjuling och åka på äventyr och busa med vänner. Jag skulle göra allt det där som jag alltid velat göra men som jag aldrig haft tid att genomföra.

Onsdagen innan studenten ringer de från SSAB. Fem dagar senare går jag på första skiftet och jobbar heltid fram tills den 1 september.

Så... mitt livs sommar, vart tog du vägen?


MINNEN = TANKAR I IMPERFEKT


Hon har just varit ute och sprungit. Insvept i natten, i skydd av stjärnor och med Adam i öronen lade hon asfalten efter sig, den rörde sig likt ett rullband bakåt och allt hon behövde göra var att stå kvar på de inåttyngda addidas sulorna, rörelsen tillfördes kraft av sig själv.

Då kom tankarna tillbaka och drog henne in i det som numera räknas som imperfekt.


Den sommaren som i maj gick under namnet mitt livs sommar blev tillslut att bestå av:

- Jobba på SSAB med kollegor och chefor som peppat mig till att tro på sig själv. De har uppmuntrat till den grad att jag stundvis rörd till saltade kinder bönat dem att vara tysta. Dela tystnaden med min stumhet. Har mellan järnvägsvagnar, pep-talk och omättliga diskussioner med Jens även hunnit med att haft skiftisfester. En på slussbruden i Falun med tillhörande förfester (<-- obs! plural), men även bowling, broken dreams och engelska puben, där det även blev poker spel om såväl öl och hembakta bullar som om heder, restaurangmiddagar i Sydney och motorcykelturer runt Siljan.

- Kilat på äventyr till Gräsö med Daniel, Oscar och Elin. Such a weekend friends.

- Njutit av Peace & Love och de nya bekantskaperna festivalen medförde. Jag och Marit socialade som få mellan superba spelningar som Håkan, Ed Harcourt, Mando Diao och Lisa Miskovsky.

- Haft Barbecue & Volleyboll & Poker & Film kvällar med andra mystokisar.

- Mysit till Winnerbäck i gropen. Spelning var one of a kind. Lika oförglömlig som fantastisk. Efteråt bar det av till Marits stuga ute in the lovely nature nearby Siljan. Mysfaktorn multiplicerades med pii och kubik.

- Fikat och åter igen fikat i såväl parker som i vänners kök.


SLUTSLURKEN - SISTA CENTILITRARNA I GLASET


För en vecka sedan konfronterades jag med det hemska, svettstänkande faktum att jag aldrig i hela mitt liv varit på Drive-in-Bingo. Jaa, jag vet vad du tänker. Tragedi!! Yepp, insåg det jag med. Så det bar sig inte bättre än att jag, tajts-marit, krokodildödar-sönnta, batman-danne, cyklar-martin och mystiske Gustav plockade våra mynt ifrån backen och slog våra skärvor för att i min mormors gamla härliga Opel Record till Pärla (Uttrycket: Sann Kärlek rostar aldrig har sina undantag, tro mig!) och begav oss till Rommetravet på säsongsfinal av bygdens stolthet till evenemang. En upplevelse mina vänner, en upplevelse!

I Fredags stämplade jag ut ur porten för sista gången, slets av blåställen, safetybootsen och den neonorange mössan i plast, för att kastas ut på asfalten i regnet och darrandes, huttrandes lämnas åt saknaden. Nåja, möjligtvis en överdrift. Blev ju faktiskt erbjuden fortsatt anställning =P.

I fredagskväll njöts det av Tjejkväll. Hedersamt inbjudna var jag, Lotta och Pärandersgöran. En trevlig tillställning med lite mat, lite film och lite tjejsnack. Den manliga (dock inofficiellt) tredjedelen av sällskapet tilldelades det hedersamma uppdraget grillmästare - och att nu i efterhand påstå att fisken och fågeln var ngt annat än ytterst... hmm... ehhh... låt mig säga: välgrillad vore en lögn.

Två timmar sömn erbjöds innan klockan återigen påminde om sömnens överskattade tillstånd.
08:02 på lör morgon lämnade tåget stationen i Blge.


Operation: GÖTEBORG

Medagerande agenter
: Tajts-Marit, Tuffing-Brita och Bak-Elin (syftandes på dennes inkredibala färdigheter i köket och inte på någon eventuell kroppsdel, dock om det bör tilläggas att den bevisligen vid det här laget är både omtyckt och lovordad ifrån diverse göteborgare).

Tid intervall: lördag --> onsdag

Uppdrag/ föväntningar: Hälsa på Storebror of Brita i Göteborg, strosa på stan och eventuellt även sofistikera sig med kultureliten på något av hamnstadens många civiliserade museeum.

Vad som egentligen hände: Socialiserande, fest, fest, nya bekantskaper, skoj, fest, mys, och galenskap. Fantastiska dagar, för mig i klass med studentveckan.

Detaljrik beskrivning tillkommer, för nu ska Britis och sova för imorgon ska hon på äventyr till sthlm och gå på opera med Kalle.


...och Britis ska hälsa på Patric....
...och Britis kanske ska träffa Pärandersgöran....
...och Britis har en vän som heter Maria som Britis är galen i. Britis njuter av de stunder då hon och hennes vän befinner sig i små, trånga utrymmen samtidigt som de skriker till varandra (dock inte åt). Både dessa damer har än så länge väldigt god hörsel, men trots att volymökningen av ljudet inte är något behov, så sägs det en ofattbar mängd kloka saker vid dessa tillfällen.

... och om 5 dagar flyttar Britis hemifrån för första gången. Ny adress: Sydney.

Kommentarer
Postat av: mamma

Hej trollunge!
Jag hörde att du har kommit fram. Härligt!Hoppas att känguru smakade bra.Låter lite läskigt...
Kram, mams

2006-09-14 @ 20:52:06
Postat av: Marit

Du är helt enkelt underbar. Tokrolig läsning :p

2006-09-20 @ 13:59:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback